Källsprång

Titel: Källsprång
Författare: Lina Wallinder
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Aftonsång Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 48
ISBN: 9789151925752

Källsprång är en grafisk novell om hur det känns när oron tar över ens liv. Det är en bildpoetisk skildring där teckningar och akvarellfärger vävs ihop med ett berättarjag som söker efter ett ”du”. I människans innersta rum finns ett svar, en ljuslåga, som trotsigt vägrar att slockna.

Egna reflektioner
Jag brukar inte vara så förtjust i denna typen av böcker, det brukar kännas lite för ”flummigt”. Men dessa texterna och bilderna gick rakt in i hjärtat och slog ner med sådan kraft att jag kände tårarna komma. Kanhända att jag är inne i en känslig period i livet och hade jag fått denna för några år sen hade jag kanske inte alls känt samma sak. Men just nu och just här blev jag djupt rörd.

Om författaren
Lina Wallinder (f.1981 i Sandviken) är utbildad barnkulturvetare och har mångårig erfarenhet av skapande i form av både text och bild såväl som musik. Med sitt breda kreativa skapande närmar hon sig de djupa lagren i livet från flera olika angreppsvinklar. Gemensamt för de olika uttrycken är en klangbotten av tro och tillit. Källsprång är hennes debutbok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Aftonsång Förlag
Bokus
Akademibokhandeln