Sveriges finaste adress

Titel: Sveriges finaste adress
Författare: Geir Stakset och Cyril Hellman
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Storyhood
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 228
ISBN: 9789198463293

På Östermalm i Stockholm ligger bostadsrättsföreningen Dovhjorten med två adresser på Fingatan och Fulgatan. Här bor bland annat adelsfamiljerna Stierne och von Essen vars makor och makar konkurrerar inbördes med varandra om precis allting. Här finns också den auktoritäre gangsterbossen Roland Spjuth med sin fru Anita och sin homosexulla, hetlevrade och levnadsglade lillebror Lars-Åke. Där lever de åldrande pensionärsparet Edvin och Eva som motsätter sig alla former av förändring i huset. Där bor också bästsäljarförfattaren Elise Läckerros med sin man Andreas känd från TV som ”Grinige Byggaren”. När ett mord sker i fastigheten en vinterdag så tar mordutredaren Agneta Larsson sig an fallet. I förhören med bostadsrättsinnehavarna träder en dråplig historia fram, full av humor men också en samhällsskildring av en värld alla känner till men få känner.

Egna reflektioner
Både Hellman och Stakest har gett ut flera böcker tidigare men detta är deras första gemensamma skapelse. Den är full av humor men också med ett visst stänk av allvar. De har verkligen fått till ett härligt gäng i huset och det märks att de har haft roligt när de skrivit. Det enda jag saknar är ett persongalleri. Jag hade lite svårt att hålla isär alla personerna i början. Lägg till det och det blir en 4:a.

Om författarna
Boken är skriven av Cyril Hellman och Geir Stakset.
Cyril Hellman är författare och prisbelönad journalist. Han har skrivit för flera av de största tidningarna samt arbetat för både radio och TV. Han debuterade som författare med romanen Gå Johnny, gå, gå år 2005 och har sedan dess släppt ett tiotal böcker, bland annat uppmärksammade Mitt Mörka Hjärta – gangstern och reportern.

Geir Stakset är författare till böckerna Pappa och Kriminell och Gängmedlem. Han driver den populära podcasten Krull och Kriminell. Geir arbetar även som nationell sakkunnig i kriminalfrågor.


Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln