Kärlek, svek och smaragder

Titel: Kärlek, svek och smaragder
Författare: Adéle Jordan
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: AJordan Förlag
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 261
ISBN: 9789198546408

Michelle reser till Irland där hon redan första kvällen träffar den charmiga Adam. Hon faller pladask och känslorna visar sig vara besvarade. Fem intensiva dagar slutar i ett tårfyllt avsked då Michelle åker hem till Sverige. De svär på att inte låta avståndet besegra vad de har, men distansförhållandet tär på relationen och de tappar kontakten.

Drygt ett år senare återvänder Michelle till Irland med sin bästa kompis och sina två systrar. Men vad händer när hon tvingas stå ansikte mot ansikte med sitt förflutna? Kan det förflutna även vara framtiden? Eller finns det något eller någon hon missade förra gången? Innan Michelle vet ordet av befinner hon sig i ett triangeldrama utan dess like. Kan hon reda ut sina känslor innan det är försent?

Egna reflektioner
Du vet den där härliga känslan av att vara kär. När man känner det där pirret i magen och man sitter med ett fånigt leende på läpparna hela tiden. Det där underbara tillståndet när ingenting känns jobbigt.

Precis så känner Michell när hon, under en semester på Irland, träffar Adam. De har några intensiva dagar tillsammans innan hon åker hem till Sverige igen. Vardagen kommer och trots deras löften att inte glida isär tappar de kontakten. Ett år senare åker Michell tillbaka med sin bästa kompis och sina två systrar. Hon möter Adam igen och även hans bästa vän Gavin. Innan hon vet ordet av befinner hon sig i ett triangeldrama utan dess like.

Detta är Adéle Jordans debutroman och jag vill gärna läsa mer av henne. Boken är väldigt lättläst och man kommer snabbt in i handlingen. Det är svårt att lägga ifrån sig boken men tack vare de korta kapitlen så kan man alltid läsa ett till.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln