Sex fribiljetter

Titel: Sex fribiljetter
Författare: Sigfrid Siwertz
Betyg: 🎈🎈(2/5)
Förlag: Bra Böcker
Utgiven: 1976
Format: Inbunden
Antal sidor: 188
ISBN: 

Mitt i det förväntansfulla sorlet i en fullsatt premiärsalong, spelet på teaterscenen och livet bakom kulisserna står den gudabenådade skådespelaren Peter Högland. Eldsjälen Peter är inte bara en genial konstnär, han är också en förtrollande människa. Han är som ett stort barn – full av upptåg, snar till ånger men fullständigt oförbätterlig. Det gör att han blir älskad och beundrad av alla, men också avundad.

Sex fribiljetter är en märklig och mästerlig bok. Varje ”fribiljetts” öde skildras för sig och länkas sedan ihop med den sammanhangskedja som är romanens röda tråd.

Egna reflektioner
Detta är en gammal bok, första upplagan kom redan 1943, mitt exemplar är från 1976. Det märks på språket att den har ganska många år på nacken. Det förekommer en hel del gamla ord och uttryck som t.ex. emanciperad och histrion. Detta gör att jag har svårt att få flyt i läsningen. Författaren är hyllad och boken var säkert bra när den kom men det är dessvärre ingen favorit hos mig. Men nu har jag en hyllvärmare mindre. 😉

Om författaren
Sigfrid Siwertz (1882-1970) var en svensk författare, poet och ledamot av Svenska Akademien i nästan fyrtio år.

Finns att köpa som e-bok hos bl.a.
Bokus
Adlibris