Green room

Titel: Green room
Författare: Maria Heed
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Mima Förlag
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 413
ISBN: 9789188845559

Det är sent 90-tal och Madde Fryk kämpar för att hålla sig kvar i tv-branschen genom tillfälliga projektanställningar. I Stockholms krogvärld och bland sina manliga kollegor försöker hon finna den rätta att bota sin ensamhet med.

Smilja Popovic från Sarajevo i det forna Jugoslavien försöker bevara sin värdighet i en tillvaro kantad av förnedrande omständigheter. Hennes liv har få likheter med Maddes, men ändå korsas deras vägar på ett spektakulärt sätt.

Green Room ger en brutal, underhållande och sann inblick i den kommersiella tv:ns framfart som format ett nytt medielandskap med nya förutsättningar för de involverade personerna i tv-produktioner.

Egna reflektioner
Detta är Maria Heeds debutroman och jag gillar hennes enkla och raka språk, hon skriver ungefär på samma sätt som man tänker och pratar. I början upplevde jag boken som lite seg, men den tog sig snabbt och sen läste jag klart den i ett rasande tempo. Jag gillar speciellt alla de gamla 90-tals namnen samt att det var väldigt kul att få en inblick i hur det fungerar bakom själva TV-programmet.

Om författaren
MARIA HEED ansvarade som ung och ensamstående mamma på 90-talet för artistbokningarna på Strix Television. Sedan fortsatte hon som frilansredaktör och producent åt diverse tv-kanaler innan hon 2014 hoppade av mediasvängen och öppnade ett kafé på Södermalm i Stockholm. I dag driver hon vandringsappen Bontrax tillsammans med sin man. Green Room är Maria Heeds debutroman som inspirerats av hennes egna erfarenheter i tv-branschen.

Om boken
»Maria Heeds roman är på många sätt en trovärdig skildring av en tuff bransch långt före metoo-rörelsen.« BTJ

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln