Pengabrevet

Titel: Pengabrevet
Författare: Karina Johansson
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 213
ISBN: 9789176971925

I de värmländska skogarna blåser förändringens vindar. Ett projekt som ska utveckla skidanläggningen Ski Sunne läggs ner samtidigt som en ny vd anställs efter att den tidigare plötsligt sagt upp sig. Instruktören Anneli har haft en tuff period men inser snart att den nya vd:n både är trevligare och mer tillmötesgående än hon väntat sig.

När Ville en dag hittas mördad i skidliften står polisen som handfallen. Visserligen var Ville en speciell person, men vem skulle vilja se honom död? Anneli försöker själv ta reda på vad Ville råkade ut för. Har hans död något att göra med det välfyllda pengabrevet som hon såg i hans stuga? Och vart leder nyckeln som hon får från hans advokat?

Pengabrevet är en mysdeckare med ingredienser som mord, spänning, kärlek och en gnutta humor.

Egna reflektioner
Detta är en väldigt trevlig och spännande bok. Den är lättläst och jag kom snabbt in i handlingen. Tempot drivs upp av att det pågår parallella händelser i de olika kapitlen vilket gör att man hela tiden vill fortsätta läsa för att se hur det går.

Karina Johansson har ett mycket bra språk och läsningen flyter på bra. Jag kommer definitivt att läsa mer av henne.

Om författaren
Karina Johansson föddes 1969 i värmländska Sunne, en plats hon fortfarande är trogen och gärna återkommer till i sina böcker. Hon jobbar som journalist på lokaltidningen Fryksdalsbygden. Karina brinner för att skriva och måla, men skidåkning är också ett stort intresse.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Hoi bokhandel
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln