När dörren öppnas

Titel: När dörren öppnas
Författare: Amie Fahlander
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Linnefors Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 212
ISBN: 9789188657107

Det finns alltid en orsak till varför folk är som de är. Människor är komplexa och inte alltid lätta att förstå sig på.

Personerna i Boköping och Lusteby, en mellanstor stad i Sverige och ett mindre samhälle ungefär en mil därifrån, har alla en längtan. Fredrik längtar efter bekräftelse, Anton efter tröst, Stina efter kärlek, Aida och Sigrid efter ett nytt livsinnehåll och Irene efter ett barn…

Dörren öppnas för var och en av dem. För det gör dörrar, även om de verkar vara stängda för gott. Och något nytt kommer in i livet.
Berättelserna är fristående men flera av karaktärerna i boken har kopplingar till varandra.

Egna reflektioner
Alla personerna får ett eget kapitel men händelserna hänger ofta ihop med personen både före och efter. Det som är unikt, och som jag verkligen gillar, är att ingen historia avslutas riktigt, allt ligger öppet för din egna fantasi.

Detta är Amie Fahlanders debutroman och jag gillar helt klart sättet hon skriver och att alla personerna har kopplingar till varandra. Hon skriver enkelt och lättläst med ett bra språk. Man blir ju lite nyfiken på hur det går för alla människorna och jag hoppas på en uppföljning.

Om författaren
Amie Fahlander är född 1957, finlandssvensk och bor sedan 1979 i Linköping. Amie arbetar som sjuksköterska inom äldrevård. Hon har tidigare gett ut en diktbok ”En vila i nuet” (2011).
När dörren öppnas är Amie Fahlanders debut i prosa.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Östergötlands Bokhandel
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln