Skred

Titel: Skred
Författare: Marit Sahlström
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Ordfront Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 209
ISBN: 9789177750086

Hon har allt. En partner och två friska barn, ett meningsfullt jobb. Ändå den där oron i bröstet. Hon springer mellan förskolan och kontoret. Aldrig tillräckligt bra mamma, aldrig tillräckligt bra på jobbet, aldrig tillräckligt glad och lyckad. Hon vandrar sömnlös runt i lägenheten på nätterna, känner inte längre igen sig själv. Ensamheten växer, verkligheten förskjuts och till slut ser hon bara en utväg.

Skred är en bok om att försöka räcka till men i stället tappa greppet om sig själv och livet.

Egna reflektioner
Vi pratar alla om det berömda vardagspusslet. Är det något som någonsin blir färdigt? Är det någon som har hittat alla bitarna och fått ihop det till en hel bild? Jag tror att alla människor ibland känner känslan av att inte duga, att inte vara bra nog, att inte räcka till. Man undrar vad man gör för fel, alla andra fixar ju det. Är det bara jag som är värdelös?

Marit Sahlström sätter ord på det många känner. Hon skriver rakt och enkelt men samtidigt lite poetiskt och målande. Hon har verkligen lyckats fånga hopplösheten och uppgivenheten hos huvudkaraktären. En annorlunda och nästan lite sorgsen bok som manar till eftertanke.

Om författaren
MARIT SAHLSTRÖM är författare, pedagog och föreläsare med fokus på unga i riskzonen för utanförskap. Våren 2015 utkom hennes hyllade debutroman Och runt mig faller världen.

Sagt om boken
”En skarpögd psykologisk skildring av ett sammanbrott och samhällets oförmåga (och ovilja) att hjälpa den som inte förmår hjälpa sig själv”
Borlänge Tidning

”En effektiv och skrämmande skildring av den alltmer åtsnörpta vardagsångesten”
Svenska Dagbladet

”Marit Sahlström sätter ord på det många känner. (…) Rakt och enkelt men samtidigt poetiskt och målande.”
Boktanten

” stark skildring när livet rämnar för en småbarnsmamma. (…) Det är en prosa som går under skinnet. Här finns både stor detaljrikedom och psykologisk skärpa. (…) Det ska bli spännande att fortsätta följa Marit Sahlströms författarskap. Hon har något viktigt att berätta om vår samtid.”
Dala-Demokraten

”Marit Sahlström vågar ta tag i blytunga ämnen. (…) En klok och mänsklig fallstudie i en modern sjuka som allt fler drabbas av och som bland annat kan skyllas på osäkra anställningar. Politiker borde läsa den, de som tillåtit sådana arbetsvillkor.”
Aftonbladet

”isande skildring av utmattning”
Dagens ETC

”Rasande skicklig gestaltning av utförslutet mot utbrändhet. (…) För dig som … vill bli berörd.”
Tara

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln