Ett litet steg på vägen

Titel: Ett litet steg på vägen
Författare: Jenny Fagerlund
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Norsteds Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 301
ISBN: 9789113098906

Kanoten vinglade till och Stella balanserade den så gott hon kunde samtidigt som hon försökte förmå Felix att sätta sig igen. I samma stund började Sigge att skälla och innan hon hann reagera vacklade Felix till, tappade balansen och for över kanten ner i det kalla vattnet.

Ibland måste man resa bort för att hitta hem.

Stella arbetar som koordinator på en reseförmedling och trivs bra med sin lugna tillvaro på jobbet. Lugn är dock inget hon har på hemmaplan. Hon är ensamstående mamma, och sjuåriga sonen Felix har det inte lätt i skolan, han brottas med utanförskap och får ofta skulden när något går fel.

När Joel, en managementkonsult, anlitas för att effektivisera företaget Stella arbetar på ställs allt på ända. Stellas tjänst dras in och om hon inte vill bli arbetslös måste hon tacka ja till att resa runt och utvärdera hotell och upplevelser i Norden. Hennes första uppdrag blir att testa ett nytt koncept på det nyrenoverade Högfjällshotellet i Fröliden.

Stellas första impuls är att tacka nej, men efter ytterligare en händelse på Felix skola får hon nog. Tillsammans tar de sig till fjällen. Kanske är det här avbrottet de båda behöver?

Ett litet steg på vägen är en varm, charmig och höstmysig feelgoodroman som doftar av multnande löv, bär och termosar fyllda med te.

Egna reflektioner
Jag älskar Jenny Fagerlunds sätt att skriva. Det är varmt och mysigt, lite spänning och så klart kärlek och romantik. Man kommer snabbt in i handlingen och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Hon skriver om vanliga människor och problem som vi brottas med lite till mans. En riktigt härlig bok i höstmörkret.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln