Sex nyanser av kärlek

Titel: Sex nyanser av kärlek
Författare: Susanne Ahlenius
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2018
Format: Pocket
Antal sidor: 231
ISBN: 9789176970768

Utan att veta hur letade sig hennes händer upp och runt hans nacke. Fram till nu hade hon inte besvarat kyssen. Men hon kunde inte längre stå emot hans trevande händer som letat sig ner till hennes midja. Doften och känslan av att känna en man ta på henne. Många tankar rusade och någon form av rationalitet ville göra sig hörd i hennes allt mer omtöcknade hjärna.

Sex nyanser av kärlek är en samling av sex erotiska relationsnoveller där vi får följa sex väninnor som alla har problem med kärleken. På ett eller annat sätt.

Gåvan. Maria är framgångsrik inom förlagsvärlden men på det privata planet har hon svårt att känna sig tillfreds. I sin relation med sambon Erik är inget enkelt längre och hon ifrågasätter om hon någonsin har älskat honom. 
Hennes barndomsvän, Johan, gör inte tillvaron lättare när han plötsligt river upp känslor som hon trodde att hon hade begravt för länge sedan. Under en helg ställs allt på sin spets och Maria måste välja. Ska hon lyssna till sitt hjärta eller följa förnuftets röst? 

Lögner. Cattis är frustrerad, hennes pojkvän John har den senaste tiden jobbat över nästan varje kväll. Hon försöker ignorera magkänslan som vill påskina att han gör något annat. Något hon aldrig kommer att acceptera och när hon av misstag hör honom prata i telefonen förstår hon att han har matat henne med lögner. Lika lätt som man matar en guldfisk. Lögner får en att göra märkliga saker och för Cattis blir det att utforska känslor hon inte ens vågat tänka än mindre följa tidigare. 

Klimax. En oskyldig chatt-flirt leder till ett möte på ett hotell. Det enda de har är en helg tillsammans där de lever ut sina drömmar och fantasier. Sedan måste Camilla och Adam skiljas åt. Det var så det var bestämt. Men kommer de kunna hålla sig till överenskommelsen? 

Sveket. Att få uppleva kärlek när man är ung kan förtära en men det kan och är oftast en euforisk och galen känsla. Det är som om kroppen står i brand och eldens lågor slickar ens själ. Precis så var det för Sanna och Robert, en kärlek så stark och intensiv att den skulle brinna för evigt. Men inget varar för evigt. Inte ens eld. 

Korset. Kan drömmar slå in? Om man vågar släppa taget. Cecilia har bestämt sig. Hon vill inte dö nyfiken. Nu eller aldrig. Tommy och Stefan serverar drömmen på ett kors. Törs hon löpa linan ut?

Lust 2.0. Vilka hemligheter bär du inom dig och som du inte kan dela med någon annan, inte ens din bästa vän? Jennifer har burit på en hemlighet sedan hon var tonåring. Den har funnits i tryggt förvar längst in i hjärtat men nu kan hon inte hålla den inom sig längre. Den vill ut. Hon måste berätta om den för Cecilia, hennes allra bästa vän, men då riskerar hon att förlora hennes vänskap. För alltid. Kan hon leva med det?

Susanne Ahlenius är den framgångsrika författaren till böckerna Dödlig åtrå och Dödligt dubbelspel i sub-genren erotic crime.

Egna reflektioner
Här får vi följa sex olika kvinnor som alla har problem med kärleken på något sett. Det är allt från ungdomens intensiva kärlek till döda förhållande och hemliga fantasier. Man kan läsa alla novellerna var för sig, men de har lite kopplingar och vävs ihop fint i den sista.

Författaren har fått till en väldigt bra balans mellan det mjuka, sensuella och det hårda, lite grövre språket. Jag tycker också att det är lagom längd på novellerna, man vill ju inte sluta mitt i.😉

Boken finns att köpa hos bl.a.
Författaren Susanne Ahlenius
Hoi Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln