Allt var för Liv

Titel: Allt var för Liv
Författare: Aliya Dahlgren
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 398
ISBN: 9789178850914

En äktenskapskris får Monika att kasta sig in i ett passionerat förhållande med den tjugo år yngre och karismatiske Alex, som just flyttat in på kontorshotellet Best Office där Monika arbetar. Sten, Monikas man sen tjugofem år tillbaka, hämnas otroheten genom några heta timmar tillsammans med den vackra och självupptagna Isabella. De känner varandra flyktigt sen tidigare, och springer av en slump ihop på Mariatorget i Stockholm. En natt som för alltid förändrar Monikas och Stens liv.

En väv av lögner och svek nystas långsamt upp. Monikas hat mot Isabella eskalerar och hon börjar tappa fotfästet om verkligheten. Den ofrivilliga barnlösheten och oläkta sår från en traumatisk barndom vaknar till liv och blandas med märkliga drömmar om Lena. Systern hon vet finns någonstans, men som hon aldrig träffat.

ALLT VAR FÖR LIV är ett rafflande relationsdrama. En spänningsroman som tar upp frågor om etik och moral. Och om hur långt vi är beredda att gå för att få det vi önskar oss mest av allt i livet. Så långt som att ta en annan människas liv?

ALLT VAR FÖR LIV är Aliya Dahlgrens andra roman. Hon debuterade 2017 med Hjärtat fullt utav dig. Den verklighetsbaserade berättelsen om tre generationer kvinnor har blivit rosad av en enig kritikerkår, och också fått utmärkelsen Månadens Bok av Boklysten.

Egna reflektioner
Detta är en bok om verkligen kopplar greppet om mig som läsare. Den är allt annat än förutsägbar och tar en del nya vändningar som gör att jag knappt vet vem som är ond och vem som är god. Det som börjar som en ”vanlig” otrohet övergår snart i något helt annat, något stort och utan kontroll.

Aliya Dahlgren har ett sätt att skriva som gör att allt känns väldigt trovärdigt. Boken är välskriven och jag gillar sättet hon ger samma händelser flera infallsvinklar genom olika personer. Hon vet verkligen hur man får fast sina läsare.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Visto Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln