Rädda mig från farliga män

Titel: Rädda mig från farliga män
Författare: S.A. Lelchuck
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 283
ISBN: 9789178351046

Det knackade. Jag reste mig upp och öppnade. Jag möttes av ett brett leende och en lavin av entusiasm. ”Nikki Griffin? Hur står det till? Jag heter Gregg Gunn. Kalla mig Gregg.” Han såg sig omkring. ”Åh, Nikki. Vi kommer att komma så bra överens, jag kan känna det. Den här gatan – den här charmiga lilla bokhandeln – allt är så underbart sjaskigt.”
”Sjaskigt?” upprepade jag. ”Det var precis den looken jag beställde av inredningsarkitekten. Kom in antar jag.” Det var så Gregg Gunn kom in i mitt liv.


Privatutredaren Nikki Griffin är bokhandlare på dagtid. På natten söker hon upp män som misshandlar kvinnor.

Nikki Griffin får i uppdrag att utreda Karen Li, som är anställd vid ett stort techbolag i Silicon Valley. Hon är misstänkt för att ha sålt affärshemligheter. Nikki konfronterar Karen som berättar att det finns män som förföljer henne – farliga män. Innan hon hinner berätta för Nikki vad hon vet går allt fel, dödligt fel, och nu är det Nikki som är i farozonen.

Rädda mig från farliga män är den första boken i en ny actionspäckad serie av S. A. Lelchuk om privatutredaren och bokhandlaren Nikki Griffin, som efter stängningstid skyddar kvinnor från farliga män. Griffin nöjer sig inte med att hjälpa kvinnorna, hon vill även straffa männen – de ska själva förstå hur det är att känna sig sårbar och maktlös.

Egna reflektioner
WOW vilken bok, jag var fast redan efter några sidor. Man kastas rakt in i handlingen och sen händer allt i ett rasande tempo. Nikki Griffin är som en mer sofistikerad version av Lisbeth Salander, lugn, stabil och självsäker. Och hon vet precis hur man fångar farliga män.

Jag gillar verkligen författarens sätt att skriva, rakt på och utan en massa krusiduller. Detta är hans debutbok och jag kommer definitivt att läsa fler.

Sagt om boken
»Spänningsfylld och knivskarp.« LEE CHILD

»En enastående debut. Om du gillar Jack Reacher eller Lisbeth Salander kommer du att älska Nikki Griffin. Rekommenderas starkt.« DOUGLAS PRESTON

»Lugn, komplex, dödlig och fascinerande, hon är den hämnd du fantiserar om.« TAYLOR STEVENS

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln