Hjärtan på tråd

Titel: Hjärtan på tråd
Författare: Veronica Larsson
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Rubin Förlag
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 289
ISBN: 9789151903996

När hon slår upp ögonen har hon knappt sovit en blund på hela natten. I lägenheten ovanför sprang någon omkring i trätofflor. Okristligt tidigt tappade en annan upp ett bad och ovanpå allt trängde lukten av lik in genom dörrspringan. I gryningen väcktes hon av en helt annan anledning. Åsynen av Robins tennisben när hon passerade hans sovrum för att gå till badrummet. Lakanet om höften, armen som vilade under huvudkudden och det rofyllda ansiktet med halvöppen mun.

När Eva förlorar sin bästa vän i cancer och samtidigt närmar sig en 40-årskris kan livet inte bli mycket värre. Men när hon får i uppdrag att fullfölja Alisons sista vilja i New York tar livet en oväntad vändning. Nils och barnen får stanna hemma i Sverige medan Eva reser i väg på egen hand och checkar in på The Plaza. Av en händelse uppgraderas hon till Fitzgeraldsviten med privat butler. Med ens förvandlas helgen till en kedja av händelser som utmanar Evas hjärta. Parallellt med händelseförloppet i New York följer vi Eva och Alisons gripande resa genom livet tills dess att de måste ta ett sista farväl.

Egna reflektioner
WOW vilken bok, helt underbar!
Vi får följa Eva och Allison, två bästa vänner som gör allt tillsammans. När de närmar sig 40 dör Allison i cancer. Hennes sista vilja för Eva till New York, en resa som vänder upp och ner på allt.

Detta är författarens debutroman och jag längtar redan efter nästa bok. Hon har ett underbart sätt att skriva och jag gillar verkligen växlingarna mellan New York och tiden före, där man följer deras gripenade resa till ett sista förväl. Ena kapitlet skrattar man och nästa så gråter man hejdlöst. Jag har nog aldrig varit så känslosam eller gråtit så mycket över en bok. Den tillhör helt klart Top 10 av alla böcker jag läst genom åren.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln