I ett litet hörn av världen

Titel: I ett litet hörn av världen
Författare: Marcus Palm
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 393
ISBN: 9789176970829

”Ursäkta att jag stör er.” Rikard stod i mittgången och väntade på att alla skulle pausa det som de höll på med för att rikta uppmärksamheten mot honom. ”Som ni vet har vi som tradition att på fettisdagen äta semlor tillsammans – men i år har vi beslutat oss för att hoppa över det då vi på alla möjliga sätt måste dra ner på kostnaderna. Hoppas ni förstår,” sa han och skulle precis stega iväg då Helena hejdade honom.
”Hur kan ni göra så här, är det verkligen för mycket begärt att få en semla en gång per år, är vi inte värda det? sa hon och tittade på Rikard med huvudet på sned.


Erik har vänner, utbildning, ett bra jobb med trevliga kolleger, en lägenhet i innerstan och en familj som bryr sig om honom, allt i ett inferno av vardagligheter och trygghetsmurar som håller honom fast. Han är totalt vilse i ett liv av invanda mönster och vanor.

Emil Allan kommer från Småland men efter att hans mor bränt ner hans barndomshem bestämmer han sig för att flytta till Stockholm. Emil tror att han kommer att få många vänner, men blir mer ensam än någonsin. Emil Allan Pöhl och Erik Lind har absolut ingenting gemensamt, men så en dag dyker en lång och gänglig gestalt upp och för dem samman. Mannen heter Lars – men vill bli kallad för profeten.

I ett litet hörn av världen är en seriös roman som ofta får läsaren att skratta, en annorlunda feelgood.

Marcus Palm, född utanför Södertälje och nu Stockholmsbo, är civilekonomen som har haft författardrömmar sedan han var liten, men det var först på gymnasiet som skrivandet verkligen blev en passion. Marcus har även bott i Beijing och Colorado där han pluggade språk och litteratur, och debuterar nu med I ett litet hörn av världen.

Egna reflektioner
Boken handlar om Profeten som ska rädda världen genom att sprida osjälvisk kärlek. Till sin hjälp har han Agnes, Erik och Emil som gör allt de kan för att få fler följare. Det är väldigt speciella och lite spacade människor som råkar ut för både det ena och det andra under sina försök.

Varför vara som alla andra? Varför skriva en bok som är som alla andra böcker? Ja, den frågan tycks författaren ha ställt till sig själv. Och han har verkligen lyckats att få till något annorlunda, i en positiv bemärkelse. Marcus Palms debutroman är helt underbar, om man vill komma utanför boxen för en stund.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Hoi Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln