Solitär

Titel: Solitär
Författare: Henrik Sundell
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Calidris Förlag
Utgiven: 2018
Format: Häftad
Antal sidor: 264
ISBN: 9789188703866

Stockholms juristvärld är startpunkten för Henrik Sundells roman Solitär. Huvudkaraktären Alexander Tapper arbetar på en välrenommerad advokatbyrå, är singel och har passerat fyrtiostrecket. Han äger båt och en eftertraktad våning i innerstan, men ingenting är ändå riktigt som han önskar.

När Alex mor går bort lämnar han storstadslivet och reser hem till Norrland. Där möts han av en åldrig far och ett barndomshem där tiden tycks ha stannat – men när Alex hittar en bunt papper på vinden kommer gamla hemligheter upp till ytan. Frågor väcks som för Alex bakåt genom åren, till studietiden i Paris, till ungdomskärleken Fanny som försvann spårlöst – men även till vaga och motsägelsefulla barndomsminnen. Känner han till hela sanningen om sin egen härkomst? Vem är Maria? Och vad är det hans far under alla år gjort sitt bästa för att dölja?

Solitär är en utvecklingsroman om jakten på ett fördolt ursprung och längtan efter ett sannare liv. Henrik Sundell är en Stockholmsbaserad affärsjurist och detta är hans debutroman.

Egna reflektioner
Detta är verkligen en bok som växer ju mer man läser. Relationer utvecklas, band stärks och frågetecken rätas ut. Den är både kärleksfull och känslokall på samma gång. Jag gillar även historielektionen man får.

Solitär är författarens debutroman och jag tycker den är riktigt bra. Den är välskriven med ett bra språk och läsningen flyter på i ett lagom tempo. Jag kan absolut rekommendera denna

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln