Drömtydarna

Titel: Drömtydarna
Författare: Emma Simu och Katarina Wallander
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Simusdotter Förlag
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 425
ISBN: 9789151938721

Jonah, Kyra och tvillingarna Down och Atla kommer från väldigt olika bakgrunder, men de har en sak gemensamt. De är drömtydare. Hemsökta av verkliga mardrömmar.

Deras liv vänds upp och ner när en efter en blir kallad av en organisation som är specialiserade på att tyda drömmar. De kan äntligen få hjälpen de behöver, men det är lättare sagt än gjort. Först måste de slutföra ett livsfarligt uppdrag – att stänga en portal som hotar att släppa ut odjuren från deras drömmar in i den verkliga världen.

Kommer de att hinna innan det är för sent?
Eller kommer deras olikheter att splittra dem?

Drömtydarna är en berättelse om mod, vänskap och kärlek. Den handlar om att våga se människor för vilka de är. Det tuffa i att tvingas lära känna andra på djupet när man förs samman för att bekämpa det oundvikliga. Den handlar om att acceptera sitt öde och slåss för de man älskar.

Det här är den första delen av två böcker.

Egna reflektioner
Jag har aldrig läst någon fantastik tidigare (om man inte räknar Den oändliga historien av Michael Ende som jag läste på 80-talet) och efter de första kapitlen var jag väldigt skeptisk. Men jag har som princip att inte sluta läsa en bok utan alltid ta mig igenom den. Och det är jag väldigt glad att jag gjorde. Jag blev helt fast och vill att uppföljaren ska komma NU! Jag måste få veta hur det går för dem i deras drömmar och deras fighter med odjuren.

Boken är väldigt lättläst, kanske beror det på att den främst riktar sig till unga vuxna. Detta märks även på karaktärernas personligheter och händelser vilket är mycket bra. Det enda som jag hade lite svårt med är Downs icke-binära hen, men det beror nog på att jag är för gammal.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Simusdotter Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln