Bestraffaren

Titel: Bestraffaren
Författare: Pia Kask
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 281
ISBN: 9789176971871

Stekpannan på diskbänken är fortfarande het och när jag sliter åt mig den stänker flottet över kylskåpsdörren där lappen med min tandläkartid är upptejpad. Avståndet mellan köket och badrummet är tio hjärtslag bort. Dörren är stängd men olåst. Det är meningen att jag ska vara på väg till affären.
Min far håller Alex huvud under vattnet där enstaka bubblor stiger och bryts vid vattenytan med ett svagt knäppande ljud. Han tittar upp, möter min blick och flinar. Det enda jag minns är att jag lyfter stekpannan och svingar den mot honom, tar sats och håller med båda händerna om skaftet, tar i allt vad jag orkar.


Bestraffaren är en spänningsroman om civilutredaren Hannah Fors som hjälper polisen Henrietta Rollins att utreda grova brott i Wästholm, en kuststad i ekonomisk nedförsbacke där befolkningsmängden minskar i samma takt som arbetstillfällena.

När två tonåringar hittas mördade verkar morden först slumpmässiga. Men när ytterligare en flicka försvinner och hittas svårt skadad står det klart för Hannah och Henrietta att de har med en seriemördare att göra. Alla offren har blivit strypta med ett läderbälte.

Hannah upptäcker snart en annan koppling mellan offren, en koppling som går långt bak i tiden. Är mördaren någon som väntat i tjugo år på att ta ut sin hämnd? Hannah kan inte släppa tråden, men Henrietta vill inte lyssna. Samtidigt konfronteras Hannah med sitt eget förflutna och de hemligheter hon till varje pris måste dölja för Henrietta.

Om författaren
Pia Kask föddes 1963 i Kalmar, är fortfarande staden trogen och jobbar sedan tio år som medicinsk sekreterare. Pia beskriver sig själv som den ständiga läsaren och en av favoritförfattarna är Stephen King. Böcker och berättelser av alla slag och olika genrer har alltid haft en stor del i hennes liv, men det var först i mitten av 2010-talet som ambitionen att bli författare väcktes till liv. När idén om karaktären Hannah Fors dök upp insåg hon att det här fanns stoff till flera böcker. Pia föredrar det mörka och skruvade framför vardagsskildringar och det märks även i hennes egna texter.

Bestraffaren är Pia Kasks debutroman och är första boken om Hannah Fors. Serien sticker ut ur mängden med sin svarta humor och sitt färgstarka persongalleri.

Egna reflektioner
Bestraffaren innehåller allt som en spännande bok ska innehålla, några mord, personer med olika historia, lite dåtid och nutid, några villospår och en polis som inte bara kör enligt regelverket. Det som skiljer denna boken från många andra är att det finns en hel del humor i många scener. Det gör att man ibland sitter och småfnissar i allt det hemska och spännande. Boken växer och blir bara bättre ju fler sidor jag läser.

Detta är Pia Kasks debutroman och hon gör det med bravur. Med tanke på cliffhangern kommer jag definitivt att vilja läsa mer om Hannah Fors och hennes liv.

boken finns att köpa hos bl.a.
Hoi bokhandel
Bokus
Adlibris
Akademibokahndeln