Skalets röda strimma

Titel: Skalets röda strimma
Författare: Johanna Svanborg
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Svanborgs Förlag
Utgiven: 2017
Format: Pocket
Antal sidor: 303
ISBN: 9789175331591

Carina Silvén, en gravid nybliven änka, bor i Vibble söder om Visby.
I grannskapet avlivas brutalt varenda hund och till slut även hennes. Carina ÄR inte längre ensam. Någon gömmer sig i hennes hus, drogar henne och leker med hennes psyke.
Några veckor senare anmäls Carina försvunnen och ärendet hamnar på kommissarie Bengt Widéns bord. Till en början är det ett ”vanligt försvinnande” men snart anländer en film som skakar poliserna i grunden.
Visbypolisens kompetens ställs på sin spets, granne efter granne förhörs. Den ena bär på mer hemligheter än den andre. Inte minst de båda poliser som har ett hemligt förhållande bakom kollegernas rygg.
Men tiden går, klockan går…
Tick tack, tick tack.
När du tror att du är ensam kan det farliga lura, nära dig… Alldeles bakom dig!

”Den som gillar Mari Jungstedt kommer att frossa i extra av allt. Mer gotländska, mer sex, mer bisarra mord och mer tårar hos läsaren. Jag torkade sista tåren när jag slog igen boken och väntar med spänning på uppföljaren.”
Pigge Werkelin

Egna reflektioner
Detta är en av totalt 24 planerade böcker om kusinerna Torsten och Bengt. I serien får man följa dem från bebisar till vuxna, ett roligt och annorlunda koncept tycker jag. Jag har recenserat en pekbok och en barnbok som ligger längre ner i mitt flöde.

Poliserna är ett härligt gäng med mycket humor i allt elände. Jag gillar både dem och en hel del av de andra karaktärerna i boken. Historien är spännande och det är svårt att förutse vad som ska hända. Inslagen med gotländska ord får mig att le lite extra. Dock saknar jag att läsa själva konversationerna vid en del av förhören, man får bara hänvisningar till vad som har sagts. Men i övrigt är det helt klart en bra bok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akadembokhandeln