Cold Turkey

Titel: Cold Turkey
Författare: Ola Brising
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Storyhood
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 269
ISBN: 9789198463279

Vem är den märklige illusionisten Pseudomorfos som plötsligt dyker upp på den stora stadens tågstation och får fart på finanserna för den undergångsdömda nattklubben Cold Turkey? Är ägaren Karl en riktig karl och kommer hans fru Emma någonsin att finna lyckan? Kan man lära sig att stoppa tiden genom att studera mystikern Gurdjieff och den nazistiska avsomnade forskningsstiftelsen Ahnenerbes arbete? Styrs världen egentligen av tolv dansande gudar och finns det atlaiter som går runt mitt ibland oss? Är det verkligen möjligt att Jesus i sin nuvarande reinkarnation är en äldre alkoholiserad kvinna som tröttnat på livet efter att ha blivit sviken och sårad av sitt livs stora kärlek? Vad gjorde hon med David Bowie i Berlin 1977? Och vad fan har Jultomten med saken att göra?

Boken är skriven av journalisten Ola Brising som tidigare skrivit Jackie Ferms självbiografi Rövardotter och True Crime-biografin Svartenbrandt – Sveriges farligaste man.

Egna reflektioner
Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den här boken. På ett sätt gillar jag den inte för den är lite i flummigaste laget för mig. Men på ett annat sätt tycker jag den är helt underbar för den är så fri i sitt tankesätt. Den väcker så många tankar om livet och allt som sker runt omkring oss, vad kan vi påverka och vad är slump?

Ola Brising har verkligen tänkt utanför den berömda boxen när han har skrivit Cold Turkey. Det är en lättläst bok med ganska korta kapitel. Den är dessutom estetiskt tilltalande med flera illustrationer och små anfanger i början av varje kapitel. En läsvärd bok, om du är i rätt mood.

Boken finns att köpa hos bl,a,
Storyhood
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln