Kära klasskamrater

Titel: Kära klasskamrater
Författare: Annica Poring
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Type and Tell
Utgiven: 2018
Format: Häftad
Antal sidor: 103
ISBN: 9789177396536

Efter 20 år får Annica en Facebook-inbjudan till högstadieklassens återträff. Som svar postar hon ett inlägg till sina gamla klasskamrater under eventet. Texten publiceras sedan av antimobbningsorganisationen Friends, får stor spridning och hyllas på nätet. Här berättar hon hela historien. Den tidiga känslan av utanförskap, vad som ledde fram till själva mobbningen, hur klasskamraterna reagerade på inlägget och hur det kom att förändra hela hennes liv. Eller som hon själv skriver: ”Jag insåg inte att så länge man begraver sina demoner så kommer de aldrig att försvinna. Det är först när du konfronterar dem som du kan bli fri.”

Egna reflektioner
Jag blir både arg och förtvivlad när jag läser denna boken. Arg på de vuxna som inte reagerade, inte gjorde något åt det som hände. Förtvivlad över hur elaka barn och ungdomar kan vara, medvetet eller omedvetet. Alla vill passa in och det är få människor som har styrkan och modet att säga ifrån när någon blir illa behandlad. Annica Poring hade både mod och styrka, men det fick hon lida för i många år.

Boken gick snabbt att läsa och har korta, bra kapitel. Författaren är väldigt öppen och ärlig med sina tankar och känslor och jag blir illa berörd av hennes ord.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln