Sister Suicide

Titel: Sister Suicide
Författare: Kris Kite
Betyg: 🎈🎈🎈🎈 (4/5)
Förlag: Under the Kite
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 559
ISBN: 9789198525014

PANG! Min panna slår in i en haka och magen buffar mot en kropp. Jag tar ett steg bakåt och kväver en flämtning. Jay Drake står livs levande framför mig! Reagerade han inte på mig, eller? En liten skiftning i ansiktet? Det är svårt att veta, pilotsolglasögonen döljer. Han rättar till pannbandet under den spanska hatten. Sekunderna är minuter, mitt hjärta slår i hundratjugo, tills Jay smilar befriande.

Junia, en rocktjej från Bredäng, törstar efter kärlek och trygghet, något hon inte fått under sin uppväxt. Jay, gitarrist i det engelska rockbandet Dragons, är rädd för kärlek och vågar inte släppa in någon i sitt liv. Efter att de två krockat in i varandra kan ingen av dem stå emot den passion som snabbt växer fram. De påbörjar en resa i det djupa, vad de saknar och längtar efter, men inte klarar. Jays missbruk ligger som nattsvarta vingar över dem båda. Kommer de att bli varandras räddning eller undergång?

Sister Suicide är en generationsroman om rock ”n” roll, sex och droger, och om att växa upp som trasig ung vuxen. Berättelsen utspelar sig i Stockholm, på Londons pulserande rockklubbar och i turnébussar längs Europas vägar under 80-talet. Det är en berättelse om kärlek, om livets toppar och dalar, och är på så sätt en tidlös berättelse – som skulle kunna utspela sig när som helst.

Egna reflektioner
Detta är Kris Kites debutroman och jag gillar hennes sätt att skriva, kul och annorlunda. Trots att boken är på över 500 sidor är den lättläst tack vare sina korta kapitel och sitt enkla språk. Det höga tempot och de snabba svängarna passar mycket bra ihop med Junias livsstil. Jag vill absolut läsa mer av denna författaren.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Förlaget
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln