När tusen tankar far

Titel: När tusen tankar far
Författare: Jessica Olsson
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Viberg Förlag
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 74
ISBN: 9789198499643

Poesi med förhoppning om att beröra
och röra om i känslolivet hos läsaren.
Dikter som beskriver livets och års-
tidernas skeenden, i stort och smått.
Enkel och melodiös poesi, som önskar
vara både skör och djupsinnig.

Egna reflektioner
Jag är inte direkt någon poesimänniska men läser väl en dikt då och då. Men wow alltså, Jessicas dikter går rakt in i mitt innersta. In i hjärtat, magen, huvudet, ja hela kroppen. Flera av dem känns som om hon har skrivit dem till mig. Som om hon har suttit inne i mitt huvud, tänkt mina tankar, känt mina känslor.

Jessica Olsson har ett sätt att formulera sig som gör att orden fastnar i huvudet, att tankarna börjar snurra och minnen väcks till liv. Jag gillar speciellt att de följer livets gång och samtidigt årets månader och årstider. Detta är absolut en diktsamling jag skulle kunna ta med mig som en gå-bort-present.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Via författaren
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln