Den som väntar

Titel: Den som väntar
Författare: Kristin Emilsson
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Lind & co
Utgiven: 2015
Format: Pocket
Antal sidor: 330
ISBN: 9789174613865

Amanda och Erik har nyss tagit sig igenom en äktenskaplig kris. De har lovat att lägga alla lögner bakom sig och försöka på nytt. Men det visar sig lättare sagt än gjort, särskilt när de önskar sig så olika saker av livet.
Amanda vill att Erik ska vara pappaledig. För egen del önskar hon en hel natts sömn och att tonårsdöttrarna ska sluta dra hem odrägliga pojkvänner. Men mest av allt önskar hon att ett bokförlag ska anta hennes manus så att livet kan ta en ny vändning.

Erik önskar att allt kunde bli som det var tidigare, då när livet var lätt. Nu är det komplicerat. Amanda är förändrad, befordran på jobbet låter vänta på sig och så är det de där oregelbundna hjärtslagen som håller honom vaken om nätterna.
När Amanda ger sig iväg på en oplanerad resa hopar sig missförstånden. Och när nya bekantskaper och gamla spöken dyker upp och ställer saker på sin spets tvingas Amanda och Erik att omvärdera allt de tidigare tagit för givet. För hur vet man när man väntar på något gott – eller när man bara väntar för länge?

Egna reflektioner
Hon har gjort det igen, skrivit en bok som man inte vill ska ta slut. Uppföljaren till Äta kakan och ha den kvar är minst lika charmig och välskriven. Historien om Amanda och Erik går vidare och vi får följa dem när de försöker lappa ihop sitt äktenskap efter allt som hände i förra boken. Men det är inte helt enkelt och det blir en del missförstånd, komplikationer och smått förvirrade händelser.

Både karaktärerna och författaren har växt och utvecklats sen Äta kakan och ha den kvar. Boken innehåller en lagom dos av humor, djupa funderingar, spänning och kärlek. Det är en riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln