Bedragerskans vågspel

Titel: Bedragerskans vågspel
Författare: Johan Elfner
Betyg: 3 av 5
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 273
ISBN: 9789174695588

Tredje och sista delen i trilogin om Maria Berg. Med samma fart och oförutsägbarhet som i tidigare böcker löper intrigerna över flera länder Sydafrika, Mauritius, Amsterdam och Portugal.

Maria Berg försöker komma fram till vilken väg hennes framtid ska ta. Vingård i Sydafrika? Styrelseuppdrag i London? Leva livet på Silverkusten i Portugal? När hon hjälper Eduardo med ett uppdrag som hans detektivfirma har åtagit sig dras hon oväntat in i ett drama på liv och död.

Jan Berg dyker upp igen. Med minnesförlust och omvänd personlighet. Men vad händer om det uppdagas att han lever? En katastrof smyger sig allt närmare.

Egna reflektioner
Åh, vad kul att läsa den tredje och avslutande delen om bedragerskan Maria Berg.

”Bedragerskans vågspel” är precis lika kul som de två tidigare böckerna i serien. Det är högt tempo redan från början och den ena händelsen är mer dråplig än den andra. Karaktärerna är välgestaltade och jag gillar att de, trots alla tokiga och olagliga idéer, ändå har lite mänsklig värme.

Johan Elfner har fått till en perfekt mix av crime och feelgood. Det är mord och bedrägerier blandat med kärlek och romantik. Boken är både välskriven och lättläst och de korta kapitlen skapar ett driv framåt. Johan Elfner har ett rappt språk och intrigen känns som en mix mellan fars och Jönssonligan med snabba och oväntade vändningar.

Sagt om boken
”Johan Elfner skriver rappt och rakt på sak. Det är lättsmält och underhållande, ja riktigt roligt trots att det kretsar kring försäkringsbedrägeri, människorov och mord… Johan Elfner har hittat en kul humoristisk ton och egen nisch.” BTJ, Helena Andréasson

Om författaren
JOHAN ELFNER har gett ut flera böcker, för både vuxna och barn, bland annat vuxenromanen Svärmor samt kapitelböckerna om Monsterstationen för 9-12 år.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln