Innan vi visste allt om varandra

Titel: Innan vi visste allt om varandra
Författare: Anne-Lie Högberg
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Lind & co
Utgiven: 2019
Format: Pocket
Antal sidor: 261
ISBN: 9789177797593

Agnes och familjen har äntligen kommit till ro efter flera år med motgångar. Livet börjar rulla på i ett efterlängtat tempo och alla barnen ser fram emot ett långt sommarlov.
När Vendela flyttar in i huset bredvid blir Agnes motvilligt nyfiken. Trots att hon fortfarande har svårt med tillit till nya bekanta efter Lisas svek, blir de snabbt goda vänner. Och även om middagarna är mysiga, pratstunderna trevliga och alla upptåg som de hittar på roliga, kan Agnes inte skaka av sig känslan av att den nya grannen döljer något.

Men att Agnes själv har egna hemliga tankar och en stor inre oro erkänner hon inte alls förrän det blir ofrånkomligt och allt måste fram i dagsljuset. När också mamma Gunnel beter sig konstigt och blir alltmer tystlåten, blir hela tillvaron till slut outhärdlig. Återigen snurrar livets hjul snabbare än vad Agnes hinner med och hon försöker förtvivlat lösa problemen som hopar sig.
Agnes och systern Cissi blir tvungna att till slut konfrontera sin mor och det visar sig att tystnaden döljer en gåta från det förflutna.

Innan vi visste allt om varandra är den fristående uppföljaren till storsäljaren Väck mig när det är över.

Egna reflektioner
Detta är den tredje boken om Anges och hennes familj. Denna bok berör mig mycket, precis som de två första. Agnes oro för att cancern ska komma tillbaka, de olustiga känslorna av att människor i hennes närhet döljer något och hennes rädsla för att Tobias ska lämna henne, ja allt känns så äkta, så på riktigt. Jag blir känslomässigt engagerad i hennes liv och skulle vilja sitta i hennes kök och lyssna och låta henne gråta ut mot min axel.

Anne-Lie Högberg skildrar relationer och vardagliga händelser på ett helt fantastiskt sätt, så äkta och trovärdigt. Jag hoppas att hon skriver fler böcker och gärna om Agnes, jag vill ju veta hur det går för henne, familjen och det nya jobbet.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln