Galen i dig

Titel: Galen i dig
Författare: Mhairi McFarlane
Betyg: 5 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 377
ISBN: 9789150969986

Harriet Hatley är bröllopsfotograf, men själv tror hon inte på romantik längre. Hon ryggar inför tanken på äktenskap och avskyr chokladfontäner mer än allt annat. Så när hennes pojkvän friar gör hon det enda rätta – gör slut och flyttar ut.

Istället hyr hon in sig hos Cal Clarke, som själv har upplevt en riktig bröllopskatastrof. Men med ett ex som vägrar släppa taget och ett annat som beslutat sig för att hämnas upptäcker Harriet snart hur snabbt tillvaron kan rasa samman.

Medan hon kämpar för att rädda sin karriär och sitt rykte går Harriet och Cal från rumskompisar till vänner, och det visar sig snart att båda två har hemligheter och erfarenheter som de måste ta itu med.

Galen i dig är en ny varm, humoristisk och bitsk romantisk komedi av hyllade Mhairi McFarlane.

Egna reflektioner
Jag älskar känslan av att börja på en ny bok av en författare som jag vet inte kommer att göra mig besviken.

”Galen i dig” är precis lika bra som jag trodde att den skulle vara. En riktig bladvändare med mörker, svärta och hemligheter blandat med hopp, vänskap och värme till en perfekt mix. Karaktärerna är välgestaltade, det finns någon att älska och någon att hata. Huvudkaraktären Harriet är en person som växer allteftersom och blir kaxigare och självsäkrare och våga stå emot the bad guys.

Mhairi McFarlane gör dig aldrig besviken, jag älskar hennes underfundiga, humoristiska och träffsäkra ton. Hennes sätt att göra narr av vissa karaktärer och att göra träffsäkra analyser av olika situationer. Mhairi McFarlane skriver med en känsla som inte alla författare behärskar, med rapphet och ironi men ändå väldigt känslosamt. Som tur är har jag ytterligare en oläst bok i bokhyllan. 🙂

Sagt om tidigare böcker
“Mitt hjärta svämmar alltid över av en ny Mhairi McFarlane, jag älskar älskar älskar henne, hon är så BRA på att spinna den tunna tråden mellan humor och sorg. Jag läste den här med behållning och – ja! – AVUND.” Marian Keyes

“Mhairi McFarlanes röst är klockren – hon får dig att skratta, men även att känna på djupet. Jag avgudar henne.” Sally Thorne

Om författaren
Mhairi McFarlane föddes i Skottland 1976. Hennes första bok You had me at hello blev en omedelbar succé och sedan dess har hon skrivit en lång rad hyllade romaner, senast Sanningen kommer om natten (2021) och Det kommer aldrig vara över för mig (2019), som nominerades till Adlibrispriset. Galen i dig är hennes åttonde roman. Mhairi bor i Nottingham med sin man och deras katt.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln