Vid avgrundens rand

Titel: Vid avgrundens rand
Författare: Cecilia Andersson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Sandebo Förlag
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 298
ISBN: 9789152765630

Vid det gamla Lucernaområdet i Västervik driver den hårt arbetande mekanikern Stefan Karlsson en liten bilverkstad. Varje dag är en utmaning att få livet att gå ihop för honom, både som småföretagare och småbarnsförälder, men efter ett oväntat besök av en av Västerviks mest framgångsrika företagsledare börjar framtiden se ljusare ut. Dock inser han ganska snart att allt inte är som det verkar.

På andra sidan stan brottas redovisningskonsulten Anna med ett nytt uppdrag som hon snabbt blir alltför personligt involverad i, på mer än ett sätt. Den här gången verkar inte heller grannen Gunnar kunna komma till undsättning – han är upptagen med att konfrontera sitt eget förflutna …

Vid avgrundens rand är den tredje delen i den spännande Västervikserien där relationer och ekobrott står i fokus och till synes enkla val får stora konsekvenser. De tidigare delarna I vikens mörker och Ur skogens djup har fått fina recensioner och tagits emot med lovord av läsare över hela landet.

Egna reflektioner
”Vid avgrundens rand” började lite försiktigt och det tog en stund innan jag kände spänningen komma krypandes. Men sen tog det ordentlig far och det där välkända pirret kom. Boken är kanske inte spännande som en deckare utan det är mer åt relationsromanshållet med en hel del olustiga händelser och incidenter. En psykologisk relationsroman med inslag av både ekonomisk brottslighet och mordförsök.

Cecilia Andersson är en skicklig karaktärsbyggare, det finns någon att älska och någon att hata. Någon man känner olust över och någon som verkar väldigt mysig. ”Vid avgrundens rand” är den tredje boken i Västervikserien och karaktärerna har verkligen utvecklats, en förutsättning för att en serien ska bli bra. Ytterligare ett plus är Cecilia Anderssons sätt att låta kapitlen växla mellan huvudkaraktärerna och låta mig som läsare ta del av berättelsen från olika perspektiv.

Böckerna går att läsas var för sig då det är en ny story i varje bok. Men för att få bästa läsupplevelsen rekommenderar jag dig ändå att läsa de två tidigare först.

OM FÖRFATTAREN:

Kärleken till det skrivna ordet har alltid varit en stor del av Cecilia Anderssons liv även om intresset och talangen för siffror och logiska sammanhang har varit hennes yrkeskarriär som redovisningskonsult.

För några år sedan valde hon att satsa helhjärtat på sin passion och startade konsultbyrån Sandebo med fokus på det skrivna ordet. Genom arbetet som story- teller och copywriter på Sandebo har hon arbetat med att hjälpa företag att skriva sin historia och utveckla den varumärkesbyggande kommunikation.

Cecilia är en 50-årig ”passionär” med många intressen – bland annat ord, utmaningar och gamla racingbilar. Intresset för motorsport delar hon med familjen som tävlar med den snart 60-åriga, brittiska Austin Healey- bilen samt 70-talets gula Oplar. Hennes passion för utmaningar har lett henne framåt i både skid- och löpspåret och slutligen även som författare.

Uppvuxen i Lönneberga delar hon numera sin tid mellan Eksjö och Västervik. Och det är i hennes kära Smålands djupa skogar och karga kust hon hämtar sin inspiration.

SAGT OM DEBUTROMANEN – I VIKENS MÖRKER:

”Det kunde ha varit jag” är väl den läskigaste tanken som finns? Den tanken lyckas Cecilia Andersson väcka hos läsaren, varmt paketerad i feelgood-omslag” Cecilia Berglund barklem, översättare ”Där kräftorna sjunger”, Årets bok, 2020

”Skärgårdsspänning du inte får missa!” Malin Wall, bokhandlare, Erik Hultgrens Bokhandel i Västervik

”Stämningen stegras sakta men säkert och man måste bara läsa för att få reda på hur det ska gå. Jag rekommenderar verkligen denna bok.” Malin Thunberg Schunke, årets deckardebut 2019 och författare till bla Blind vrede.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Cecilia Andersson
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln