Lite död runt ögonen

Titel: Lite död runt ögonen
Författare: David Ärlemalm
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 264
ISBN: 9789137154787

Äntligen kan jag lägga ut min recension på Lite död runt ögonen. Jag fick ett nästan färdigt manus för några månader sen och har bara väntat på att boken skulle släppas.

Artos liv kretsar kring dottern Bodil. Sedan Bodils mamma dog av en överdos är det bara Arto och Bodil och det är upp till honom att se till så hon har det bra. Arto blir av med jobbet och har sex veckors arbetslöshet innan han kan börja på nästa jobb. Under tiden måste han hålla sig och dottern flytande vilket gör att han pressas till att ordna pengar på de sätt han känner sedan gammalt. Under senhöstens nätter tvingas Arto allt längre in i en värld av lögner, brott och våld, allt för att försöka rädda livet på sig själv och sin dotter.

David Ärlemalm skriver rakt och enkelt på ett sätt som fångar och berör, gör dig till en del av storyn. Texten flyter och har ett bra tempo, han skriver ungefär som man pratar med korta, rappa meningar. Det är svårt att lägga boken ifrån sig, som mamma blir man orolig för Bodil och vill hela tiden veta hur hon har det. Detta är absolut en författare jag vill läsa mer av.

Stort tack till @arlemalmdavid @caroline_bokjobbar @oliviasjjoberg @esterbonnier @lovereads_byforum för att jag fick läsa redan på manusnivå och sen även fick den färdiga boken. 🤗🙏😍