Väck mig när det är över

Titel: Väck mig när det är över
Författare: Anne-Lie Högberg
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Lind & co
Utgiven: 2017
Format: Pocket
Antal sidor: 252
ISBN: 9789174619478

Tidigt på julaftonsmorgonen tassar Agnes upp och duschar.
Hon njuter av att vara uppe innan familjen vaknar. När hon känner knutan i bröstet slår hon bort tankarna på att det skulle kunna vara cancer. Hon säger inget till sin man Tobias eftersom hon har fullt upp med att hantera konflikterna mellan tonåringarna i den nybildade familjen. Till råga på allt rasar visionen om en perfekt jul när hon inser att hennes syster bär på en mörk hemlighet.
Väck mig när det är över är en fängslande roman om moderskap, systerskap och om när livet inte blir som man tänkt sig.

Egna reflektioner
Detta är del två i serien om Agnes och denna är precis lika bra som den första. Även denna spänner över hela känsloregistret men mer åt det sorgliga hållet. Att drabbas av cancer är nog de flesta människors mardröm och här får man följa Agnes tankar och känslor, hennes oro och rädslor. Det är väldigt känslosamt och tårarna rann nerför mina kinder vid flera tillfällen.

Boken är lättläst och en riktig bladvändare. Jag blir så berörd av ärligheten och äktheten i orden och det är svårt att inte känna med författaren.

Sagt om boken
”Jag fullkomligt älskade den här boken! Anne-Lie Högberg skildrar relationer, kärlek, sjukdom och systerskap väldigt starkt och vid flertalet tillfällen tog känslorna överhanden, precis som en bra skriven bok ska göra. […]
Betyg: 5/5!”
Lindas bokhylla

”En trovärdig, stark och utlämnande berättelse om när livet ställs på sin spets. Övertygande skildring av något som ingen vill gå igenom. Jag älskar boken och den berör mig mycket!”
Ingela Lundskog, bibliotekarie och boktipsare på P4 Västmanland

”När det går en rysning genom kroppen, då vet jag att jag läst en riktigt, riktigt bra bok.”
Eva Boström, Boktokig

”gripande berättelse om rädsla, syskonkärlek och livets oberäknelighet. Högberg tar i sin historia upp svåra frågor som exempelvis hur moderskap påverkas av en potentiell dödlig sjukdom och ovisshet och hur hemligheter förändrar relationer. Boken är välskriven och fångar in läsaren från första början. Då historien delvis är självupplevd blir berättelsen ännu mer intagande.
Läsvärd!”
BTJ

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln