Det kommer aldrig mer vara du

Titel: Det kommer aldrig mer vara du
Författare: Anne-Lie Högberg
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Litet Förlag
Utgiven: 2016
Format: Pocket
Antal sidor: 261
ISBN: 9789187548192

Övergiven och med krossat hjärta ska hon ta hand om jobb, barn – och sig själv. Hon tvingas också inse att väninnan inte bara fått Oscar utan även blivit styvmamma till hennes barn.
Samtidigt undrar hon vad hon egentligen känner för Martin, Oscars kompis, som allt oftare finns till hands med starka armar och tröst. Som om inte livet är nog komplicerat träffar hon även Tobias på en resa till Kanarieöarna. Agnes märker snart att det inte lätt att gå vidare när det som inte fick hända just gjort det.

Det kommer aldrig mer vara du är en relationsroman om att gå stark ur motgångar. Och att skillnaden mellan motvind och medvind kan bero på åt vilket håll man står.

Sagt om boken
Recension från BTJ, Lektör Petra Norman: Författaren skildrar med ett enkelt språk och på ett lättläst sätt svårigheterna med att bli lämnad och kampen för att hitta en ny tillvaro. Här finns igenkänning för dem som blivit lämnade eller genomgått skilsmässor och boken kan kanske inge hopp.

Egna reflektioner
Detta är verkligen en bok som går igenom hela känsloregistret. Jag blir både glad, arg, ledsen, rörd, besviken och överraskad. Det som händer Agnes kan hända vem som helst, en kollega, en väninna eller tom mig själv. Inget känns överdrivet eller påhittat utan bara genuint och äkta.

Anne-Lie Högberg har ett sätt att skriva som gör att jag blir helt uppslukad av boken. Texten flyter på och den är väldigt lättläst, rätt som det var hade jag läst ut boken, utan att jag egentligen förstått hur det gick till. Jag var tvungen att ge mig på den andra delen direkt.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln