Kallare än is

Titel: Kallare än is
Författare: Helena Kubicek Boye
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 301
ISBN: 9789178350698

Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörjas en internutredning. När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar – det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lilla samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger.

Egna reflektioner
Jag gillar att läsa psykologiska thrillers, det blir lite mer av spänningen när allt inte är som det förväntas vara, det blir liksom en extra dimension.

Boken håller ett högt tempo, är välskriven och en riktigt bladvändare. Det enda som jag upplevde som jobbigt var alla olika namn, de flesta vanligt förekommande i samhället. Jag hade svårt att hålla isär dem men det kan också bero på att jag inte läst de två första böckerna om Anna Varga. Jag antar att det hade underlättat då alla inte varit nya på en gång.

Men jag skulle väldigt gärna vilja läsa de andra två, jag tror att jag hade tyckt om dem då jag gillar författarens sätt att skriva i övrigt.

Sagt om boken och författaren
Helena Kubicek Boye, psykolog, föreläsare och författare, följer upp romanerna Innan snön faller (2018) och Den ljusaste natten (2019) med en ny fristående spänningsroman om Anna Varga, psykolog vid den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna.

»Styrkan i boken ligger i hur Kubicek Boye bygger upp suggestiva miljöer och skräckstämningar på Säter.» Kerstin Bergman, Borås Tidning.

»En berättelse som ger inblick i mentalsjukvårdens slutna värld.» Inger Wassenius, BTJ
»Boken har ett rappt språk och kapitlen är korta med cliffhangers, en riktig bladvändare.» Lennart Kriisa, chefredaktör Psykologtidningen.

Finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln