Kattstryparen Rum 419

Titel: Kattstryparen Rum 419
Författare: Stefan Di-Omnia
Betyg: 🎈🎈🎈🎈 (4/5)
Förlag: East Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 496
ISBN: 9789198177824

I rum 419 på Stadshotellet i Västerås hittas Lasse Wiggeby naken på sängen med ett buntband i plast hårt åtdraget runt halsen. En kudde är placerad över hans förvridna, blågrå ansikte. Polisiärt tyder allt på ett rånmord, men omständigheterna är märkliga och motiven många.
Efter etthundratre dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet och förs, med handfängsel och dold under en grön tröja, in bakvägen till sal 6 i Västmanlands tingsrätt för att häktas.

Inne i salen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler. Hennes självsäkerhet är slående, hon vet något som ingen annan i rummet känner till.

Författaren sitter i samma sal. Ögonen och hånleendet får honom att i samma stund bestämma sig för att ta reda på allt. Vad är det som gör den misstänkta mördaren så självsäker?

Hösten 2013 börjar författaren STEFAN DI-OMNIA gräva grundligt i släkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En släkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Ett minderårigt barn som redan som tolvåring är ett charmigt, manipulativt, hänsynslöst monster. Bilden som växer fram visar sig vara mer skrämmande än han någonsin kan föreställa sig. Den skoningslösa brutaliteten förgrenar sig generation efter generation i släktträdet Aaberg.
Trettio år av bottenlös ondska rullas upp. Skräckslagna personer berättar, de som drabbats av hennes ondska. En helvetisk ondska som bekräftas i juni 2015 då hennes egen tolvåriga dotter, som vet att det finns ett ännu större och mer fruktat mörker, yppar åtta ord som får hjärtan att frysa till is.

Egna reflektioner
Författaren Stefan Di-Omnia har gjort ett gediget arbete med research vilket gör att boken känns levande. Det grova språket förstärker Helens karaktär, som för övrigt är helt omöjlig att känna någon sorts sympati för, och de detaljerade och råa beskrivningarna gör stundtals boken väldigt obehaglig.

Boken håller ett högt tempo och jag gillar de tidstypiska detaljerna av 70- och 80-talet, men ibland blir det lite väl stora hopp i tiden. Gillar du verklighetsbaserade böcker med många och grova detaljer, ja då ska du absolut läsa denna.

Så här svarade författaren själv på min recension:
Tusen tack snälla för dina ord om min kriminalroman 🙏 det värmer gott i 💙🌞. Tidshoppen i storyn tvingades jag att göra då boken annars skulle bli minst det tredubbla sidantalet, vilket inte hade blivit bra. Tanken fanns att göra en trilogi eftersom jag har mer än 2/3 research material kvar. Då hotbilden under hela processen varit stor mot mig som författare och att den även övergick i att drabba min familj bestämdes att det fick bli en bok med lite tidshopp i. Att hotbilden var på riktigt påvisades sedan genom överfallet på mig två veckor innan utgivningen att personen som huvudkaraktären bygger på menat allvar med sina hot under fem års tid, allt för att stoppa utgivningen av boken. Nu sitter hon inlåst i minst ett år till i fängelse. Återigen tusen tack för dina ord 👍🤗🌞 önskar dig en trevlig vecka🌻 //Stefan//