24 goda gärningar

Titel: 24 goda gärningar
Författare: Jenny Fagerlund
Betyg: 4 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 297
ISBN: 9789113094618

Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?

På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.

Från att oftast vara ensam möter Emma under dessa vintriga dagar en mängd människor som sakta börjar förändra hennes tillvaro. Men är hennes goda gärningar tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?

24 goda gärningar är en varm, allvarlig och romantisk berättelse om hur ensam julen ibland kan kännas och hur svårt det kan vara att gå vidare.

Egna reflektioner
Julen är nog den högtid som jag tycker allra bäst om. Det är kallt ute, man sitter inne med tända ljus, myser och umgås. Och det är ledigt några dagar vilket gör att man hinner läsa mycket.

Först ut i år blev ”24 goda gärningar”, en varm, mysig och lite julig bok. Men den är inte bara mysig, det finns en hel del svärta i boken också. Huvudkaraktären Emma berör mig djupt, hennes historia är tragisk och beskrivs på ett verklighetstroget sätt vilket gör att boken bitvis känns lite tung.

Men som tur är kan Jenny Fagerlund det här med att blanda svärta med värme och mixen ger en underbar feelgood full med hemligheter, komplicerade relationer, svek, vänskap och så klart lite kärlek. Som alltid med hennes böcker är den välskriven, lättläst och har ett fint budskap.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln