Du har brottats med Gud

Titel: Du har brottats med Gud
Författare: Felicia Lindh
Betyg: 3 av 5
Förlag: Blå Hallens Bokförlag
Utgiven: 2023
Format: Häftad
Antal sidor: 352
ISBN: 9789152741597

Vill du veta vad Gamla Testamentet handlar om? Har du försökt att läsa de bibliska texterna men gett upp för att de känns för svåra för att förstå? Vill du inte endast läsa om männen i Gamla Testamentet, utan även om kvinnorna?

I den här boken skildras den viktigaste berättelsen i Gamla Testamentet, den som handlar om hur Guds största planer går i uppfyllelse. Här förklaras också företeelser i Bibeln som kan vara svåra att förstå för en läsare i en svensk kontext. Som varför folk söker sig till stora träd och varför kvinnorna vill ha så många barn. I boken framhävs även de bibliska kvinnornas roll för Guds planer.

Berättelsen kan vara viktig för alla att känna till. Sverige har en 1000-årig judeokristen historia som bland annat präglat vårt levnadssätt, vår lagstiftning och vår syn på kvinnan.

Du har brottats med Gud är skriven på ett enkelt och lättillgängligt sätt, med en gnutta humor och en och annan cliff hanger.

Egna referenser
Att läsa Bibeln är ett ganska stort projekt som lätt kan kännas övermäktigt, tro mig, jag vet. För ca 20 år sedan fick jag för mig att jag skulle läsa den från pärm till pärm. Det tog tio månader!

I boken ”Du har brottats med Gud” får man en förenklad snabbversion, ett slags The Bible for dummies. Men det betyder inte att man har utelämnat en massa saker utan snarare att det blir en behagligare läsning med en enkel och bra text.

I Bibeln svamlas mycket hit och dit om olika kungar, händelser släktskap m.m. och det är väldigt svårt att hålla isär, att få grepp om det hela. Felicia Lindh strukturerar upp och förklarar på ett vardagligt språk som gör att ”alla” kan läsa och förstå. Det är en intressant läsning och jag gillar hur författaren ifrågasätter vissa saker, texter och händelser. Är du nyfiken på Bibeln men känner att du inte orkar eller hinner läsa hela tycker jag absolut att du ska läsa denna.

Om författaren
Felicia Lindh är beteendevetare. Hon älskar teologi och vetenskap. Hon är passionerad, ambitiös och barmhärtig. Hon brinner för kvinnofrågor. Hon har siktet inställt på Bibelpriset.

Sagt om boken

Du har gjort en stor arbetsinsats med detta – imponerande. Lennart Boström, teologie dr & lärare i Gamla Testamentet.

Prosan är lättillgänglig, och det är omöjligt att ta miste på författarens eget engagemang och intresse. Energin och engagemanget lockar till vidareläsning. Dick Harrison, författare & historiker

Jag måste säga att det var en mycket intressant läsning. @boktanten, van läsare, Instagram

Jag lockas, överraskas och gläds när jag läser! AnnaLena Forsberg, författare & journalist på Sveriges Radio


Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln