Bedårarna

Titel: Bedårarna
Författare: Sandra Eklund
Betyg: 4 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 427
ISBN: 9789150975529

En grupp studenter vid Stockholms universitet experimenterar med attraktion och besatthet. De har utvecklat en hemlig verksamhet där klienter betalar stora summor pengar för att få äktenskap krossade eller rätt person förälskad.

När en ung kvinna hänger sig i sin älskares trädgård, inleder hennes syster Andrea en desperat kamp för att hämnas hennes död. Hon får oväntad hjälp av gruppen på universitetet och dras in i deras värld av förförelse och manipulation.

Den isolerade, känslomässigt avstängda Andrea blir det perfekta objektet när gruppens frontfigur Dario ska bevisa sin tes – att kärlek kan förändra saker inget annat rår på.

Bedårarna är en annorlunda, fängslande och mörk kärleksroman, som använder befintliga psykologiska teorier för att ge svar på grundläggande mänskliga frågor om kärlek.

Egna reflektioner
Om du kunde manipulera fram kärlek, skulle du göra det?

Ja det är en fråga som ställs i boken ”Bedårarna”, en bok helt olikt något annat jag har läst. Det är en psykologisk spänningsroman och samtidigt ett mörkt kärleksdrama. Kan man, med hjälp av psykologi, manipulera andra människors tankar och känslor? Är det så t.ex. sektledare jobbar? Man blir ju lite nyfiken…

Jag upplevde boken som lite seg i början, svår att komma in i. Men efterhand som jag vänder sidorna blir jag mer och mer fast. Debutanten Sandra Eklund har ett fascinerande språk, det är något med meningsbyggnaden, sättet hon skriver på. Lite förvirrande i början men uppslukande efter ett tag. Dark Academia är ganska nytt för mig men väldigt intressant och spännande, speciellt när det är så mycket psykologi som i ”Bedårarna”. För övrigt är det en välskriven bok med ett jämnt driv framåt, varken för snabbt eller för långsamt. Karaktärerna är karismatiska och oberäkneliga och jag skulle gärna vilja träffa dem lite mer. Man undrar ju lite vad som hände sen?

Sagt om boken
”Jättehärlig bok!”, Johan Malm, Go’kväll i SVT

Om författaren
Sandra Eklund är född 1981 och uppvuxen i Sundsvall. Numera bor hon i Stockholm där hon arbetar som gymnasielärare i psykologi och svenska. Hon är utbildad manusförfattare och har en magisterexamen i attraktionspsykologi. I likhet med sin romankaraktär Andrea har hon vuxit upp med anknytningsproblem. Bedårarna är hennes debutroman.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln