Handlöst fall

Titel: Handlöst fall
Författare: Sofia Löfgren och Lukas Adamsson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Adamsson Löfgren Bokförlag
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 361
ISBN: 9789198832655

Joakim Törnström driver svartklubben Monte Carlo, med siktet inställt på att utvidga sitt territorium. Jenna Roth brinner för initiativet Hartassen, polisens tvärfunktionella anti-gambling-satsning.

När Joakim träffar Ewa ifrågasätter han sina val. Går det att förena de två liven, eller är det redan för sent?

Handlöst fall är den första boken i en trilogi. Med högt tempo och högre insatser får läsaren insyn i en rå värld som hittills har gått spänningsgenren förbi. 

Egna reflektioner
Åh vad spännande med en ny serie, av en ny författarduo som ges ut av ett nytt förlag.

”Handlöst fall” känns väldigt nytänkande, kanske för att intrigen kretsar kring svartklubbar och pokervärlden, en värld som inte är så frekvent förekommande i litteraturens värld. Den är inte speciellt vanlig hos mig heller och jag ska vara helt ärlig och säga att jag zoomade ut lite ibland när det blev alltför mycket och invecklade termer kring hur pokerspelandet går till. Men oavsett om man är intresserad av poker eller ej så är det en spännande och väldigt välskriven bok.

Det tog ett tag för mig att komma in i boken men jag tror främst att det beror på att det var många karaktärer att lära känna, som det oftast är i en ny serie. Men när alla väl hade presenterat sig flöt läsningen på och de växelvisa kapitlen skapade ett bra driv. Lukas Adamsson och Sofia Löfgren är extremt duktiga på att gestalta såväl miljöer som karaktärer och tillsammans med Fredde Granbergs uppläsning blev läs- och lyssnarupplevelsen nästan lite filmisk.

Hatten av för en spännande författarduo, jag hoppas att det kommer mer från dem.

Sagt om boken
”En riktig bladvändare! Välskriven med oväntade vändningar.” – Sammy Jeridi, Storytel Awards 1:a 2023, Kategori spänning

”En rapp, omtumlande och fängslande läsupplevelse som ger mersmak!” – Agneta Norrgård, boktipsare i Go’kväll och P4 Västernorrland

”Skickligt svarvade karaktärer och spänning på hög nivå!” – Sofia Rutbäck Eriksson, bästsäljande deckarförfattare

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln