Stormbarn

Titel: Stormbarn
Författare: Anna Granlund
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2023
Format: Kartonnage
Antal sidor: 313
ISBN: 9789180314718

LILY ROSE skickades till Sverige för att infiltrera Alex Storms kriminella verksamheter. Istället blev hon passionerat förälskad i honom.

Efter att ha befriat Alex enda överlevande dotter Frida från mördarsekten Jogai, inser Lily att om barnet och mannen hon älskar ska överleva måste hon ta Frida med sig och aldrig komma tillbaka.

Genom brinnande skogar på franska Rivieran och över Atlantens hotande vågor förföljs de av en mystisk kvinna på jakt efter Frida. Och inget hade kunnat förbereda Lily Rose på den skrämmande sanningen – Stormbarnets hemlighet som hela världen vill åt.

Stormbarn är en halsbrytande actionpackad berättelse om den livsfarliga och vackra lönnmördaren Lily Rose som tillsammans med Alex dotter Frida tvingas fly från både gamla och nya fiender.

Egna reflektioner
Så var det det där med serier, att få en bok i en serie där det redan kommit ut ett antal böcker tidigare som man inte har läst.

”Stormbarn” är den nionde delen om Alex Storm och jag har inte läst någon av de tidigare. Jag brukar inte läsa ikapp, mest för att jag inte hinner, men det brukar funka ganska bra ändå. Men vilken miss att jag inte gjorde det i detta fallet. Jag upplevde det som rörigt med alla olika karaktärer, sekter och relationer och jag är helt övertygad om att boken hade slukat mig om jag bara läst de tidigare böckerna i serien.

”Stormbarn” har en fartfylld och händelserik intrig, det är aldrig en lugn stund. Jag gillar konceptet med spin off-författare, jag tror att det blir mer liv i en serie då. Anna Granlund är en skicklig författare, speciellt när det kommer till att teckna olika karaktärer. Trots att det var svårt att hålla isär de olika personerna var det en spännande läsning, speciellt andra halvan av boken och jag är glad att jag läste den.

Om författaren
ANNA GRANLUND bor i Stockholm och har nått stora framgångar med sin explosivt spännande serie om livet och arbetet på Östermalms brandstation. Anna har tidigare drivit ett prisvinnande förlag och arbetar idag som kommunikatör på Brandkåren Attunda. På fritiden hittar man henne oftast i en kajak, längs en vandringsled eller på resa någonstans där hon slipper frysa.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln