Diskbänkstecknaren

Titel: Diskbänkstecknaren
Författare: Ulrika Linder
Betyg: 3 av 5
Förlag: Galago Förlag
Utgiven: 2023
Format: Häftad
Antal sidor: 411
ISBN: 9789177753070

Äntligen kommer Diskbänkstecknaren i bokform! Ulrika Linder tecknar småbarnslivet med säker hand, en stor portion humor, kärlek och frustration. De flesta teckningar är gjorda på gamla fönsterkuvert, broschyrer eller vad som kan tänkas finnas till hands.

Egna reflektioner
Ibland kan det vara skönt att bryta av läsandet med något mer lättsmält, som t.ex. en bok med vardagliga teckningar.

”Diskbänkstecknaren” är just det, en underhållande och lite smårolig bok med realistiska teckningar om livet som småbarnsförälder. Bilderna är väldigt träffsäkra och levande, de är verkligen fångade i nuet med alla känslor och tankar väl synliga.

Även om det är många år sedan mina barn var små kan jag ändå känna igen mig i väldigt många bilder. Ulrika Linder tecknar på det som finns till hands, vilket oftast är gamla fönsterkuvert, och det förstärker känslan av ögonblicksbilder. Hon visar livet så som det ser ut när man inte har sovit ordentligt på en evighet, inte hunnit snygga till vare sig hemmet eller den egna kroppen. Trots att allt ser smått kaotiskt ut så lyser kärleken och ömheten till barnen igenom

Detta är absolut en kul bok att ge bort till småbarnsföräldrarna.

Om författaren
Ulrika Linder (f. 1984) är konstnär. På Instagram är hon känd under namnet @diskbankstecknaren där hon tecknar ögonblicksbilder från ett kaosartat liv som knegande småbarnsförälder. Hösten 2020 debuterade hon med den kritikerrosade och älskade Återvinningscentralen, om att jobba på soptipp.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln