Här slutar allmän väg

Titel: Här slutar allmän väg
Författare: Sofia Löfgren
Betyg: 3 av 5
Förlag: Adamsson Löfgren Bokförlag
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 273
ISBN: 9789198832631

Cassandra befinner sig vid ett vägskäl. Mediebyrån hon driver står inför ett avgörande kundmöte i New York och ett positivt svar från ett bokförlag ger eld åt författardrömmarna.

Men det som inte får hända händer och hon lämnar storstaden för Dalstuga. Där väntar inte bara hennes trassliga familjehistoria, utan även en pirrig bekantskap från förr.

Här slutar allmän väg är en relationsroman om vänskap, kärlek och svårigheten i att förena det förflutna med förhoppningar om framtiden. Berättelsens ärliga och stundvis allvarliga underton serveras ihop med en stor dos romantik, humor och Dalaidyll.

Egna reflektioner
Vad är egentligen en relationsroman? Det borde ju vara en roman som handlar om relationer, om känslor och inre tankar, om starka möten och uppslitande uppbrott.

I så fall måste ”Här slutar allmän väg” vara ett skolexempel på en relationsroman. Här finns verkligen alla delar och lite till. Det är en bok full av familjerelationer, ganska trassliga sådana, hemligheter och besvikelser. Men det finns även mycket vänskap, kärlek och framtidshopp. Jag hade dock önskat att få veta lite mer om framförallt Cassandra och hennes mammas relation och vad som hände där.

Sofia Löfgren är en väldigt duktig författare och hon lotsar mig skickligt genom en sommar full av heta sommarnätter och svalkande bad, midsommarfirande med jordgubbar och blomsterkransar och en ständigt gassande sol. Boken är välskriven och de växelvisa kapitlen skapar ett driv framåt som gör att jag bara vill läsa lite till.

En perfekt bok för dig som vill hålla kvar sommarkänslan lite till.

Sagt om boken
”För mig är Här slutar allmän väg inte bara en bok, det är en upplevelse. Det är att känna svensk sommarluft, att höra humlornas surrande och att dyka djupt in i människans komplexa relationer och känslor.” – @librolicious

”Jag läser Här slutar allmän väg med ett uns av avund. För om det är något jag avundas är det folk som kan skriva enkelt. Som ger orden vingar. Mening. Liv. Och det gör verkligen Sofia.” – Amila Kautto, bloggare och Augustambassadör 2021, 2022

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln