Spegelmagikernas ö

Titel: Spegelmagikernas ö
Författare: Daniel Lehto
Illustratör: Richard Svensson
Betyg: 5 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Fria Ligan
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 54
ISBN: 9789198734973

Prinsessan Ina och hennes vän, den väldiga draken Eld Flammskägge, befinner sig på jakt efter prinsessans försvunna föräldrar. Trots långa resor mellan öarna i Västanhavet har de inte hittat det allra minsta spår.

Som alla prinsar och prinsessor har Ina fått lära sig att inte ge upp. Men tvivlet finns där hela tiden: kommer hon någonsin att få återse dem?

Spegelmagikernas ö är den andra delen i en ny spännande bokserie skriven av Daniel Lehto och illustrerad av Richard Svensson.

Egna reflektioner
Åh vad spännande att få läsa fortsättningen om prinsessan Ina och hennes vän draken Eld.

”Spegelmagikernas ö” är, precis som Drakprinsessan, en äventyrlig bok, jag får lite Ronja Rövardotter-vibbar när jag läser den. Ina är, precis som Ronja och många andra av Astrid Lindgrens figurer, en stark, modig och självständig tjej som inte tänker ge upp förrän hon har lyckats hitta sina föräldrar.

Daniel Lehto har ett bra språk som kompletteras av Richard Svenssons vältecknade illustrationer. Detta är en bok som fungerar lika bra som högläsning som att läsa själv. Och jag, ja jag blir sugen på att läsa fortsättningen.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln