Emmas bok

Titel: Familjen Winther – Emmas bok
Författare: Katrine Wessel
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 305
ISBN: 9789189716186

Fredrik Winther och Emma Moen har båda lämnat Trondheim och flyttat till Kristiania, om än av olika anledningar. Emma flyr plågsamma minnen i sitt förflutna. Fredrik hoppas äntligen bli fri från det tunga ansvar som vilat på hans axlar i egenskap av arvinge till Winther-dynastin. På var sitt håll försöker de skapa sig nya och lyckligare liv i huvudstaden men då deras vägar trots allt korsas blossar kärleken upp på nytt. Frågan är bara om det verkligen finns någon framtid för dem tillsammans?

Egna reflektioner
En nackdel med långa och bra serier, som denna om Familjen Winther, är att det blir svårare och svårare att skriva recensioner. Det känns som om jag redan har redogjort för alla mina tankar samtidigt som varje bok skapar nya funderingar.

Emma är en av mina favoritkaraktärer så jag blev extra glad över att hon äntligen fick en egen bok, även om ”Emmas bok” såklart inte handlar enbart om henne. En annan av mina favoriter är Fredrik och hans historia får också en del plats i boken. Precis som sig bör i en bok i denna genre är det intriger, förbjuden kärlek, drama och hemligheter. Och givetvis kärlek, massor av kärlek.

Som vanligt när det gäller Katrine Wessel är boken både välskriven och lättläst. Hennes språk är tidstypiskt precis som karaktärernas tankar och sätt att agera. Det, tillsammans med miljöer, kläder och stämningen, gör verkligen den här serien till något extra. Trots att detta är den tionde boken blir det aldrig tråkigt och jag tror framgången ligger i att varje bok handlar om en speciell person. På så sätt känns det bara som om man lär känna en familjemedlem lite bättre.

Gillar du historiska romaner är detta en serie du MÅSTE läsa. Men läs dem i ordning för absolut bästa läsupplevelsen.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln