Ärr

Titel: Ärr
Författare: Jørn Lier Horst och Thomas Enger
Betyg: 5 av 5
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 300
ISBN: 9789146241058

Alexander Blix är en slagen man. Efter att ha blivit dömd för att ha hämnats sin dotters död, sitter han i ett av Norges högsäkerhetsfängelser. Inuti tar de andra fångarna alla tillfällen i akt att utmana och förödmjuka den tidigare polisutredaren.

På utsidan har Blix tidigare kollegor börjat jakten på en fruktad mördare. Walter Kroos har rymt från fängelset i Tyskland och korsat gränserna på väg norrut. Den enda koppling polisen har hittat mellan Kroos och Norge är en medfånge på Blix fängelseavdelning.

Journalisten Emma Ramm är en av få personer som finns med på Blix besökslista. Hon blir hans allierade när Blix ska knyta samman banden mellan dåtid och nutid – och mellan världen innanför och utanför fängelsemurarna. Spåren leder till Osen, ett skogssamhälle 150 kilometer norr om Oslo, där flera av invånarna bär på dödliga hemligheter och djupa ärr.

Ärr är den fjärde romanen i Blix & Ramm-serien.

Egna reflektioner
Det är ju känt sedan länge att danskarna är väldigt duktiga på krim. Men att även norrmännen besitter den förmågan var för mig okänt.

Jag fastnade direkt när jag började läsa ”Ärr” och trots att det är den fjärde boken hade jag inga som helst problem med att hänga med. Boken är väldigt spännande och trots att jag anade vissa händelser så var det aldrig självklart vad som skulle hända. De växelvisa kapitlen, som dessutom är korta, skapar ett driv framåt och intrigen står aldrig riktigt stilla.

Jørn Lier Horst och Thomas Enger är en mycket intressant duo som kompletterar varandra i sitt författarskap. Deras karaktärer är välgestaltade och språket är bra, en förutsättning för att jag ska fastna för boken. Dessutom väver de ihop alla lösa trådar på ett mycket snyggt sätt. Detta är absolut en duo som jag vill se mer av och det hade varit kul om boken blev filmatiserad.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln