Äventyr och ensamheten

Titel: Äventyr och ensamheten
Författare: Camilla Linde
Illustratör: Richard Svensson
Betyg: 3 av 5
Läsålder: 3-6 år
Förlag: Fria Ligan
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 54
ISBN: 9789198734911

Äventyr är en liten robot. Den har en kompis som heter Jennifer, som lär den att plocka upp stenar och samla prover. En dag säger Jennifer att det är dags för Äventyr att lämna jorden. Det låter otäckt, och roboten undrar om Jennifer kommer att följa med.

Men det är bara Äventyr som lastas in i rymd raketen. Den skickas iväg mot en underligt röd planet. Vad kan en ensam liten robot hitta där?

Äventyr och ensamheten är en varm barnbok om samhörighet och vänskap. Camilla Linde har skrivit och Richard Svensson illustrerat.

Egna reflektioner
”Äventyr och ensamheten” är en vacker och lite sorglig berättelse. Den visar betydelsen av hur viktigt det är att ha en familj, att inte vara ensam. Roboten Äventyr gillar inte alls att vara ensam och blir väldigt glad när den hittar fler robotar.

Det är lagom mycket text på varje uppslag och Richard Svensson har ett bra språk som är väl anpassat för den tänkta åldersgruppen. Camilla Lindes illustrationer är väldigt fina och det finns mycket att utforska på varje uppslag.

Jag gillar faktarutan om planeten Mars och bilderna på tidigare rymdsonder och jag tror att de kan skapa ett visst intresse hos barnen. Boken rekommenderas för barn i åldern 3 till 6 år. Personligen tycker jag nog att den passar bättre för barnen i det övre spannet, runt 5 till 6-års åldern.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln