Nuckorna på hörnet

Titel: Nuckorna på hörnet
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 255
ISBN: 9789180315432

Nuckorna på hörnet är i folkmun namnet på den gamla lärarinnebostaden i Löderup på Österlen. Där bor Elsa med hunden Bjäfseman och väninnan Inga-Märta som granne.

Elsa trivs med sitt stilla pensionärsliv. Det enda som får hennes hjärta att banka lite hårdare är när hon kvällstid läser dikter av den välkände poeten Fritz – en sann gentleman och en känslig själ – till skillnad från Elsas tidigare kärlek Gösta. Hans intressen låg mer åt traktorer och den skånska myllan. Fast trots att Elsa befarade att Gösta skulle använda ordet betäcka när passionen slog till rodnar hon fortfarande när hon minns hans stora, varma händer.

Lugnet i Löderup störs när en ny granne flyttar in. Han har knappt anlänt innan det för första gången på ett sekel blir inbrott i byn. Det måste vara något skumt med mannen och Elsa tänker klura ut vad det är. När hon börjar spionera upptäcker hon att han gömmer en skattkarta i källaren och äger en pistol. Hon ska avslöja honom – om det så är det sista hon gör.

Egna reflektioner
Alltså detta omslag! Det gör mig så full i skratt och det känns som om det lägger ribban för hur boken kommer att vara.

Till viss del stämmer det också med intrigen. Men ”Nuckorna på hörnet” var inte riktigt lika rolig som jag trodde att det skulle vara. Det är absolut en underhållande bok men alla skratt som det står om i diverse recensioner uteblev. Därmed inte sagt att det är en dålig bok, för det är det verkligen inte. Jag uppskattade läsningen och alla små underfundiga händelser och kommentarer.

Detta är första boken jag läser av Karin Brunk Holmqvist och jag har förstått att hon är en väldigt omtyckt författare. Boken är väldigt lättläst och välskriven. Jag gillar verkligen jargongen mellan de olika karaktärerna, det där lite kärleksfulla gnabbandet. Dock har jag generellt sett lite svårt för när personer görs ännu äldre än vad de är. På något sätt känns det som om man driver med människor i 65 till 70-års åldern, får dem att framstå som 90-åringar som försöker verka unga. Men det är ju min personliga uppfattning.

Hur som helst är det en mysig bok med både vänskap, kärlek och lite spänning.

Om författaren
KARIN BRUNK HOLMQVIST är från Simrishamn och är aktuell med sin tjugonde bok. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över 2 miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Karin Brunk Holmqvist har en mycket speciell förmåga att se det stora i det lilla. Ofta lyfter hon fram de udda och svaga i sina romaner och låter dem växa. För det finns inte sällan ett återkommande, hoppfullt budskap i hennes böcker: Det är aldrig för sent!

”Ett författarskap som genomsyras av humor, värme och medmänsklighet” – PiratenprisetLäs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln