Arrangemanget

Titel: Arrangemanget
Författare: Michaela Winglycke
Betyg: 4 av 5
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2023
Format: Danskt band
Antal sidor: 467
ISBN: 9789180006866

Dahlia Wester har nyligen tillträtt tjänsten som biträdande jurist på en advokatfirma i Stockholm. Samtidigt som hon försöker finna sig till rätta på den nya arbetsplatsen brottas hon med skuggor ur sitt förflutna. När den höggravida Julie plötsligt dyker upp på kontoret och påstår att någon är ute efter hennes ofödda barn blir det Dahlia som får ta hand om henne. En kort tid därefter försvinner Julie spårlöst.

Dahlia lyckas inte släppa tanken på den desperata kvinnan och börjar göra egna efterforskningar. Ju mer hon nystar Julies liv desto närmare kommer hon sanningen, och desto mer ökar hotet mot henne själv.

Egna reflektioner
Dahila Wester har nyligen tillträtt tjänsten som biträdande jurist på en advokatfirma i Stockholm. Hon försöker finna sig tillrätta där samtidigt som hon brottas med skuggor ut sitt förflutna.

”Arrangemanget” är första delen i serien om Dahlia Wester. Det är en serie som jag tror kommer skänka mig mycket läsglädje. Jag kom snabbt in i boken, även om det var lite svårt att hålla isär karaktärerna i början. Den är både välskriven, lättläst och håller ett bra tempo så när man väl börjat läsa var det svårt att sluta.

Michaela Winglycke är en väldigt skicklig författare. Hennes gestaltningar av karaktärerna är bra, det är lagom mycket bakgrundsinformation som hon dessutom smyger in på ett snyggt sätt. Det kommer en hel del twist and turns, speciellt på slutet och jag såg inte riktigt det komma.

Det är inte jag som slukar boken. Det är boken som slukar mig!

Om författaren
Michaela Winglycke har en kandidatexamen i socialpsykologi och en juristexamen. Hon har tidigare arbetat på advokatbyrå och hennes böcker om Dahlia Wester kombinerar juridiken med mänskliga relationer.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln