Som en öppen bok

Titel: Som en öppen bok
Författare: Sara Molin
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Norstedts
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 335
ISBN: 9789113099385

Clara Rennel har haft planen utstakad länge: Som lärare ska hon viga sitt liv åt att sprida läslust till kommande generationer. Styrkt av sina fiktiva medsystrar Kulla-Gulla, Kitty och Lotta, är hon redo att uträtta stordåd i läsningens tjänst. När hennes ungdomsförälskelse Jonathan dyker upp igen, mirakulöst nog nybliven singel, kan det nästan inte bli bättre. Systern Paulina (som dessvärre inte är fiktiv) lyfter ett varningens finger. Men vad vet väl hon om Jonathans intentioner? Bara för att hon själv, till allas förvåning, lyckats hålla ihop med en kille i mer än några veckor? En kille som till råga på allt verkar alldeles för smart för henne.

Men Claras lärartillvaro vill inte riktigt utveckla sig som hon planerat. Eleverna ägnar sig helst åt dokusåpor, föräldrarna kräver det omöjliga, kollegerna sätter käppar i hjulet och rektorn förstår ingenting. Jonathan säger sig ha lösningen på hennes bekymmer, och snart har den plikttrogna Clara gjort drastiska avsteg från sin plan. För det ingick inte i planeringen att börja skolka. Och det ingick definitivt inte att falla för sin lillasysters nya pojkvän.

Egna reflektioner
Wow, vilken bok! Jag känner mig glad, ledsen, arg, förväntansfull, pirrig och besviken, allt på en gång.

Sara Molin har ett sätt att skriva som gör det svårt att sluta läsa. Jag känner sån sympati för Clara och vill hoppa in i boken för att hjälpa henne, ge henne mod att reda ut alla svåra och jobbiga situationer hon hamnar i. Boken är lättläst, har ett bra språk och en handling som känns väldigt verklig. Jag ser mycket fram emot hennes nästa bok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln