Bokfestivalen i Djupa skogen

Titel: Bokfestivalen i Djupa skogen
Författare: Sofie Axelzon
Betyg: 3 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
ISBN: 9789180184205

Den lilla biblioteksfilialen i Sidhäll har till bybornas stora glädje öppnats igen och det mesta har återgått till det normala. Bibliotekets dag står för dörren och just i år vill man passa på att fira lite extra genom att bjuda in tre författare, en trollkarl och en trubadur.

Kommunen har gått in med extra pengar och allt ser ut att bli ett trevligt och lagom hanterbart arrangemang för bibliotekarierna Eva och Lisa, vars brinnande, kreativa engagemang gjort att Sidhäll utsetts till ”Årets kulturkommun” i Sverige.

På kommunhuset har dock kulturnämndens ordförande helt andra planer. I hemlighet planerar han att göra om filialens lilla evenemang till en gigantisk bokfestival. Den extra uppmärksamhet som bygden fått genom media ska utnyttjas till max – och det finns inga gränser för vilka stjärnförfattare han bokar in och hur storslaget allt ska bli! Därefter anser han sig inte behöva ta mer ansvar, och som en överraskande present lämnar han åt bibliotekarierna i Sidhäll att ”ta hand om det praktiska”.

Snart får Lisa, Eva, nyanställda Saga, pensionerade Kåge och stödtruppen i Bibliotekets vänner ännu en kalldusch. Men med hjälp av generösa bybor, de lokala raggarna, en bokälskande bonde, en korsordskonstruktör och en rejäl dos koka-soppa-på-en-spik ska de se till att genomföra den där förbenade bokfestivalen trots att inget talar för att det ens är möjligt!

Bokfestivalen i Djupa skogen är en inspirerande feelgoodroman med jävlar anamma! Det är andra delen i en serie om biblioteket och byborna i Sidhäll.

Egna reflektioner

Så kul det var att återse vännerna och kollegorna på biblioteket i den lilla byn Sidhäll. Det verkar som om det ständigt händer något där.

”Bokfestivalen i Djupa skogen” är en gemytlig och varm bok full av såväl vänskap som jävlaranamma. Det är en brokig skara karaktärer som försöker samarbeta så gott det går, allt för att rådda ihop en bokfestival som de kommunala politikerna har dumpat i knät på dem.

Det är en smått osannolik historia som Sofie Axelzon har fått till. Eller inte så smått osannolik, jag skulle vilja säga att den är väldigt osannolik (ungefär som Harrisburg med Tage Danielsson). Men det gör inget för det är väldigt underhållande läsning, full av dråpligheter, missförstånd och massor av boktips.

Läs gärna ”Bokbussen kommer vid midnatt” innan så du lär känna Lisa, Eva, Kåge och Saga lite bättre.

Sagt om tidigare böcker
”Härlig inspirerande läsning för alla som älskar böcker”
Femina

Om författaren
SOFIE AXELZON är lektör, redaktör, kommunikatör och utbildad journalist. Hon bor i Strängnäs, med man, barn, hundar och katter. Axelzon debuterade 2021 med den omtyckta feelgoodromanen Bokbussen kommer vid midnatt som är aktuell i pocket april 2022.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln