Låt mig berätta allt

Titel: Låt mig berätta allt
Författare: Caroline Säfstrand
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
ISBN: 9789137504735

Första delen i en ny serie – Hemligheternas ö. Ulrica bestämmer sig för att tillbringa två sommarveckor på den idylliska ön Ven, platsen som alltid rört upp så starka känslor hos hennes mor. Med sig har hon ett gammalt vykort som hon vet kopplar ihop henne med en mörk historia på ön, nu vill hon förstå hur.

Mitt emot Ulricas stuga bor Bea, vars liv helt har stannat upp. När hon på radion hör en forskare prata om att alla människor bär på tretton hemligheter, fem så hemliga att vi aldrig berättar dem för någon, undrar hon över turisten på andra sidan vägen. Är hon verkligen här för naturens skull? För båda kvinnorna har livet nyligen skakats om, men en röst från det förflutna kanske kan leda dem in på nya vägar.

Egna reflektioner
Vad spännande med en ny serie av en av Sveriges bästa feelgoodförfattare. Och som dessutom utspelar sig i min del av landet.

Låt mig berätta allt” är första delen i serien Hemligheternas ö, en serie som handlar om en brokig skara människor på ön Ven. Det är en finstämd och lite lågmäld bok, en vacker och varm berättelse om livet självt, om att våga släppa taget om det gamla och välkomna det nya. Boken väcker många känslor, såväl tårar som skratt och jag önskar att vissa karaktärer fanns på riktigt.

En sak som Caroline Säfstrand verkligen behärskar är att skriva om relationer. Hennes karaktärer är ofta både djupa och komplexa med en bakgrund där det ofta döljer sig någon form av hemlighet. Med en fängslande intrig tar boken ett grepp om dig och släpper oftast inte taget förrän långt efter att sista sidan är läst.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln