Sällskapet

Titel: Sällskapet
Författare: Sarah Penner
Betyg: 4 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 349
ISBN: 9789150975482

1873. På ett övergivet slott i utkanten av Paris är en mörk seans på väg att äga rum, ledd av den hyllade och välkända spiritisten Vaudeline D´Allaire. Hon är flitigt anlitad av både änkor och utredare för att tillkalla mordoffers andar och fastställa identiteten på de personer som dödat dem.

Lenna Wickes har kommit till Paris för att finna svar om sin systers död, men för att göra det måste hon omfamna det okända och övervinna sin egen skepsis mot det ockulta. När Vaudeline åker till England för att lösa ett uppmärksammat mord följer Lenna med. Men när de tillsammans med de mäktiga männen i Londons seanssällskap börjar nysta i mysteriet börjar de misstänka att de inte bara är på väg att lösa ett brott utan även är intrasslade i ett själva …

Egna reflektioner
Sent 1800-tal, mystik, seanser, andar, konspirationer, mord och annat trevligt. Dessutom skrivit av en författare vars förra bok var mycket bra. Låter som en angenäm läsning om du frågar mig.

Det var det också. ”Sällskapet” tar dig med på en resa som är något utöver det vanliga. Det är en lite annorlunda bok som har det spirituella som huvudtema och delvis bygger på verkliga händelser. Vi tar oss tillbaka till London och den Viktorianska eran där andekommunikation var en central del av samhället. Det är en mörk historia, lite kuslig, mystisk och full med spänning.

Jag upplevde boken som lite seg i början, lite svår att komma in i. Men så plötsligt händer något och jag är helt fast. Sällskapet växer i intensitet, blir djupare och mer intressant för varje sida. Sarah Penner har ett trollbindande språk, hon målar upp såväl karaktärer som miljöer på ett filmiskt sätt och det känns som om jag sitter med på seanserna. Sällskapet når inte riktigt upp till Giftmakerskans nivå, men den ligger inte långt efter.

Boken avslutas med en historisk tillbakablick och några recept där jag bakade de Viktorianska Begravningskakorna. De blev succé, särskilt hos barnbarnet som ville ha dem med smör på.

Sagt om boken
”Trollbindande om sanning, illusion och de risker kvinnor tar för att hämnas sina älskade.” Sverigemagasinet

Om författaren
Sarah Penner arbetar heltid inom finansvärlden, är medlem i Historical Novel Society och Women?s Fiction Writers Association. Hon bor med sin man och sin hund Zoe i Florida. 2021 debuterade Sarah Penner med kritikerrosade Giftmakerskan.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln