Amason

Titel: Amason
Författare: Mons Kallentoft
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 298
ISBN: 9789137504957

Vad som tros vara drottning Hippolytes mytiska gördel, världens mest värdefulla bälte, stjäls från Nationalmuseum under en spektakulär kupp. Två säkerhetsvakter dödas och rånarna försvinner ut i skärgården med helikopter. Morgonen därpå hittas museets unga kvinnliga chef skjuten, och en intensiv jakt inleds.

Grekiska staten pressar på för att gördeln ska återbördas, och Zack som leder utredningen kallas upp till statsministern. Vem ligger bakom kuppen? Spåren leder åt flera håll, ut i världen men även till Zacks allra närmaste omgivning. Gördeln sägs kunna ge evigt liv, men var är den?

Samtidigt är Hebe gravid med deras andra barn, men komplikationer tillstöter. Kommer Zack hinna lösa gåtan, stoppa mördarna och rädda sin familj?

Amason är den nionde actionspäckade boken i Zackserien och löst baserad på myten om Herkules stordåd.

Egna reflektioner
”Om du fick chansen att leva för alltid – skulle du ta den?”

Ja den frågan ställs i ”Amason”, den nionde boken i Zackserien. En bok med högt tempo, spännande intrig och intressanta karaktärer. Man kastas in i handlingen direkt och sen är det full rulle ända till slutet. Det är korta kapitel vilket gör att man alltid hinner läsa ett till, mycket förödande för nattsömnen.

Mons Kallentofts språk är rappt och enkelt med ett starkt driv och jag har svårt att sluta läsa. Jag gillar hans sätt att låta karaktärernas personliga drag ta lika stor plats som brottet i sig, det gör boken till en spännande mix av personlig utveckling och hederligt detektivarbete.

Själv har jag bara läst de tre senaste böckerna i Zackserien och det har gått bra. Men om du vill ha ut maximalt av karaktärerna och deras utveckling tror jag det är en fördel att läsa från början.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln